Startsida / Inlägg

Biggest Loser VIP – Avsnitt 3

av tramsfrans

blvipFoto: TV4

Nu är det ny vecka, och det innebär även ett nytt avsnitt av Biggest Loser VIP! Varför kolla på ”Vår tid är nu” och tänka på det förflutna när man istället kan fokusera på det som är viktigt idag!? Nedan kommer min sammanfattning av gårdagens avsnitt.

1: Alexandra Zazzis pris. I förra veckans tävling vann Alexandra Zazzi ett hemligt pris som alla fruktade, och priset visade sig vara att dela in deltagarna i två lag för den kommande veckan. Eftersom alla deltagare är rädda för varandra så resulterade det här i stor ångest. Kan inte alla bara vara i samma lag och gå ner exakt lika mycket i vikt så att ingen blir hemskickad?!

2: Gunilla Perssons allvarliga sjukdom. Gunilla Persson har i princip mottagit ett dödsbesked eftersom hon varit på en rutinkontroll för cancer, och kan därför inte vara med. Innan beskedet kommer om två veckor (!) så är det bäst att ta det säkra före det osäkra. Gunilla ligger nerbäddad i sängen i det dragiga slottet och säger saker som ”jag går och väntar på ett cancerbesked”, ”jag är helt förbjuden att göra någonting mer ansträngande än att promenera” samt ”er existens vilar på mig” till sina lagkamrater.

3: Gunilla Perssons och Kalle Moraeus spirande vänskap. Kalle, Gunilla och Erik är i samma lag, och Kalle förklarar att han inte bryr sig om vad som stått i tidningar och att han vill bilda sin egen uppfattning om Gunilla. Gunilla och Kalle har förtroliga samtal i köket, och Gunilla säger ”jag måste komma hem till dig i Orsa i sommar och äta älgkött, kanske redan i sommar?”. Tyvärr får vi inte höra vad Kalle svarar, men senare i avsnittet avslöjar han att han är ”livrädd för den kvinnan”.

4: Tävlingsdags. På grund av Gunillas potentiellt annalkande dödssjukdom så har lagfördelningen på slottet blivit skev, och nu är det två deltagare mot fyra. Veckans lagtävling gick ut på att hålla en vattenfylld ballong över huvudet under så lång tid som möjligt, och det lag som hållit ballongen längst tid i luften sammanlagt står som segrare. Gunilla hade fått ”medicinskt klartecken” att vara med i tävlingen men ”ville inte”, så eftersom det ena laget har fler deltagare så behöver man inte vara ett mattesnille för att förstå att de kommer vinna. Kalle och Erik håller dock huvudet högt och tror de har goda chanser att vinna. Det är oklart om det var ett försök till positivt tänkande eller om de helt enkelt inte kan grundläggande matematik.

5: Erik Hörstadius inser att övriga deltagare inte tycker att han är rolig. Efter en stärkande promenad på slottets parkering så inser Erik att de andra deltagarna eventuellt inte tycker att han är rolig. Han har anat ”tunga suckar” när han drar ”skämt” om att kvinnor är sämre än män, och ingen skrattade när han kallade Alexandra Zazzi för ”sopa” under tävlingen.

6: Erik Hörstadius konfronterar deltagarna och frågar om de inte tycker att han är rolig. Erik ber om ursäkt under middagen och menar att han ”inte vet hur det landar” när han kallar någon annan för sopa. Det är ju bara på skoj! I en synk senare så konstaterar dock Erik att ”alla samhällen behöver sanningssägare” och att han är ”en fri ande i ett ganska ofritt land”. Ja eller så är det bara så att han säger dumma grejer som ingen tycker är roligt? Under resten av middagen så beläggs Erik med pratförbud eftersom det ”inte går att föra ett samtal” när han är med.

7: Alexandra Louthander vinner ett pris. Eftersom Alexandra vann ballongtävlingen så vinner hon ett pris, och det priset blir att hon får byta ut en av deltagarna i sitt lag mot någon i det andra laget. Det är oklart om det här är ett bra pris eller inte, eftersom ingen i det andra laget är något större hot. Gunilla (som varit sängliggande hela veckan i eventuell cancer) menar dock att hon själv är ”det största hotet”. 

Nästa vecka får vi se vem Alexandra väljer! Tyvärr så åkte ingen av deltagarna ut den här veckan och det var inte heller någon invägning. Min teori är att TV4 skjuter fram en potentiell Gunilla-eliminering så länge de kan för att kunna göra så många avsnitt med henne som möjligt, men det är bara en helt grundlös gissning från min sida!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Hanna Lindström
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB