Startsida / Inlägg

Marianne Rundströms stora bussilska

av tramsfrans

Som ni alla känner till så sa Marianne Rundström upp sig från SVT i protest i våras eftersom hon ”inte upplever att kunskap och erfarenhet värdesätts” på företaget. Efter ett dramatiskt 2017 så har nu Marianne Rundström mött ännu en motgång i livet. SL har dragit om bussarna utanför hennes lägenhet på Kungsholmen! Tidningen Vårt Kungsholmen har träffat Marianne.

”Det handlar om linje 53, 56 och 59 som på ett par år slutat gå från hållplatsen Fleminggatan/Scheelegatan. Det har försämrat Mariannes Rundströms pendlande liv rejält.

– Det handlar så klart inte om mig bara utan det är en samhällsgrej. Att det kan se ut så här i centrala stan. Först försvann 56:an som jag tog till jobbet vid Gärdet och förlängde min restid avsevärt”

Skandal! Att SL dragit in direktförbindelsen från Fleminggatan/Scheelegatan till TV-huset på Gärdet är inget annat än ett infrastrukturellt haveri. Att andra personer förmodligen uppskattat och dragit nytta av omläggningen av linjerna är svårt att glädjas över när Marianne inte kan åka nonstop till tv-huset längre, för övrigt en arbetsplats där hon inte längre jobbar.

”Och inte nog med det. För den som ska söderut från Kungsholmen togs 53:an och 59:an bort från hållplatsen här om veckan. Linjer som Marianne använde för att hämta barnbarn på förskolan på Södermalm.

-Nu kan jag inte ta bussen till jobbet och inte heller för att hämta. Det är anmärkningsvärt när det finns en politisk vilja att fler ska åka kollektivt, att de istället snott de här snabba effektiva förbindelserna från oss som bor här, säger Marianne Rundström som numer ofta får ta bilen istället.”

Tänk vad sjukt att man inte längre kan ta sig mellan Kungsholmen och Södermalm på ett smidigt sätt! Det är kört! Marianne får istället ta BILEN för att hämta barnbarnen på dagis. Stockholms innerstad är ju som bekant ett paradis när det kommer till bilkörning och att hitta parkering, så det låter verkligen smidigare än att åka kollektivt.

Missförstå mig rätt. Självklart så är det befogat att ha åsikter om kollektivtrafik, och när man genomför förändringar så är det logiskt att en begränsad andel resenärer får försämrade kommunikationer för att deras resmönster inte råkar stämma exakt överens med bussens sträckning. Att gorma i lokaltidningen om bristfällig kollektivtrafik känns dock lite magstarkt om man bor på Kungsholmen.

SL hälsar att resandet på linje 53 och 59 var för lågt för att kunna försvara och att resurserna kan användas på ett bättre sätt. Ska man till Söder kan man till exempel gå 500 meter till Kungsholmstorg och ta trean därifrån. Det är dock en klen tröst för Marianne som inte längre kan åka nonstop till tv-huset där hon inte jobbar längre.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB