Startsida / Inlägg

Leif Mannerströms råbiffsbråk

av tramsfrans

Om det är någonting  jag aldrig tackar nej till så är det en god råbiff. Det är verkligen en berusande känsla att äta en maträtt där man aldrig riktigt kan veta till 100% om man kommer dö efteråt eller inte.

Jag har dock märkt av en oroande utveckling. Råbiff blir allt svårare att få tag på! Nu är dessutom råbifftillgången i Göteborg hotad sedan Leif Mannerström meddelar att han OMEDELBART plockar bort den från menyn på sin restaurang Kometen (som för övrigt lever på att Bruce Springsteen kommer dit och äter en gång vartannat år).

Anledningen till att råbiffen försvinner från menyn är en tvist med en göteborgsk livsmedelsinspektör. Vid inspektionen uppdagades det att tillagningen av råbiffen inte var säker, och restaurangen fick därefter tid på sig att åtgärda problemet. Vid återbesöket så konstaterade livsmedelsinspektören att tillagningen av råbiffen var mer tillfredsställande den här gången, och att restaurangen har ändrat sina rutiner. Aftonbladet rapporterar:

”I ett mejl till Nöjesbladet skriver en livsmedelsinspektör på Göteborgs kommun att Kometen ändrade sin hantering av råbiff efter inspektionen den 3 augusti.

’Efter beslutet ändrade Kometen sin hantering av råbiff till att bräsera köttet, putsa sedan bort stekytan för att sedan mala köttet och forma till biffar.’”

Leif Mannerström är dock RASANDE! Enligt Leif har man inte alls ändrat på några jävla rutiner! För att hämnas på livsmedelsinspektören tar Leif nu bort råbiffen helt och hållet från menyn.

”-Jag kommer att göra så här nu: på Kometen kommer vi att ta bort råbiffen från matsedeln. Hur enkelt som helst. Vi har så många andra fina maträtter som vi kan servera, säger Leif Mannerström och fortsätter:

– Vi tar bort den för att vi inte vill ha någon löjlig diskussion om det här. Vi kommer ta bort råbiffen tills de har lärt sig vad skillnaden är på att flambera, bräsera och så vidare. Då kan de återkomma.”

ÄLSKAR hur kränkt Leif är över det här! Jag tycker faktiskt att det är lite väl drastiskt att ta bort rätten helt och hållet från menyn bara för att en gubbe från kommunen inte visste skillnaden mellan att flambera och bräsera. För övrigt så känns det väldigt Leif Mannerströmskt att säga ”matsedel” istället för meny.

Nu väntar alltså Leif på att någon på kommunen ska återkomma till honom och be om ursäkt. De ska böna och be på sina bara knän om råbiffen ska komma tillbaka på menyn!

Min kvalificerade gissning är att ingen på Göteborgs kommun bryr sig om råbiffens vara eller icke vara på Kometen. Det kan alltså bli en lång väntan för Leif och alla oss råbiff-lovers.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB