Startsida / Inlägg

Gunilla Perssons svenska sedlar

av tramsfrans

Det är sällan jag delar med mig av viktig samhällsinformation på bloggen, men idag väljer jag att göra ett undantag. Ni har väl inte glömt bort att växla in era gamla sedlar?

Det överraskar mig verkligen inte alls att Gunilla är den typen som har en ”ganska stor summa” kontanter hemma. Jag är även nyfiken på vad Gunilla anser är en ganska stor summa pengar? Jag kan inte hitta klippet just nu, men jag minns klart och tydligt att Gunilla sagt i Svenska Hollywoodfruar att hon inte nöjer sig med en man som är god för mindre än en MILJARD!

Det är oklart om hon menade kronor eller dollar, men oavsett vad det gäller så är det väldigt mycket pengar. Isåfall tänker jag mig att den summa som Gunilla har i kontanter förmodligen är rätt rejäl också? Kanske en miljard!

För övrigt så måste det ha varit en himla tur att Gunilla Perssons kontanter inte försvann i den förödande branden i påskas då hennes katt Tusse nästan dog? Sedlar och kattpäls brinner förmodligen lika bra.

Gunilla Persson har dock tur i oturen. Riksbanken tar fortfarande emot gamla sedlar ett tag till, men mot en avgift. Om det rör sig om en miljard kronor så har Gunilla dock troligtvis råd att betala.

Jag kan verkligen se framför mig hur Gunilla just nu sitter med sina läsglasögon i en telefonkö till Riksbanken, redo att skälla ut någon stackars tråkig bankman som inte vet vem hon är.

Vi vet sedan tidigare att Gunilla Persson har en komplicerad relation till svenska myndigheter med tanke på att hon hamnade i en fejd med Pensionsmyndigheten på grund av att de slutade betala ut pension till hennes mor Iris. Då slutade det med att Gunilla Persson hävdade att Iris är ungefär lika känd som svenska kungafamiljen, och att det är trams att man ska behöva komma in med något töntigt intyg för att få sin pension efter man utvandrat.

Fortsättning följer på det här monetära sedeldramat! Det blir troligtvis svårt att missa hur det här kommer sluta, om jag känner Gunilla Persson rätt.

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Bea Blom
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB