Startsida / Inlägg

Lasse Kronérs diss mot Babben Larsson

av tramsfrans

Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget SVT

Jag har tidigare rapporterat om Lasse Kronérs stora Doobidoo-ilska! I somras stod det klart att Lasses musikunderhållningsprogram Doobidoo skulle få byta sändningsdag från fredag till lördag. Många programledare skulle troligtvis vara tacksamma om deras program fick bästa sändningstid på en lördag, men Lasse beskrev tilltaget som ”misshandel så in i bomben”.

Häromveckan blev det känt att det blir Babben Larssons program ”1 mot Sverige” som kommer ta över Doobidoos gamla sändningstid på fredagar. På SVT:s pressdag frågade Hänt vad Lasse tyckte om Babbens program, och fick ett kort men dräpande svar.

”– Ingen aning, jag vet inte vad det är för något. Jag har ingen koll på det.”

Till skillnad från på TV4 där alla kanalens profiler brukar ge sken av att de kollar på sina kollegors program så är stämningen lite mer kärv på SVT. Lasse Kronér är så ointresserad av programmet som tagit Dobidoos sändningstid att han inte ens har tagit reda på vad det handlar om!

Nu återstår det att se hur det kommer gå för Dobidoo på den nya, otacksamma sändningstiden lördagar klockan 20. Premiären är satt till nu på lördag, men om jag varit Lasse hade jag inte varit så oroad med tanke på att TV4 sänder det lite bortglömda programmet Lego Masters Sverige samtidigt.

Senare i höst kan det däremot bli tuff konkurrens om tittarna när Så mycket bättre drar igång på TV4. Det är dock oklart om Lasse Kronér har sett Så mycket bättre någon gång, eftersom han verkar ha ett begränsat intresse för tv-program som inte är Doobidoo!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB