Startsida / Inlägg

Lasse Kronér besviken på SVT

av tramsfrans

Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget SVT

Nu har det hänt igen! En SVT-profil är besviken på SVT! Den här gången är det Lasse Kronér som är upprörd, eftersom han anser att musikunderhållningsprogrammet Dobidoo blir ”misshandlat” av SVT:s ledning i Stockholm. I en intervju med Hänt vidareutvecklar Lasse sitt resonemang.

”– SVT misshandlar oss så in i bomben tycker jag. Verkligen misshandlar oss. Andra tv-program får trailers och reklam, andra program får uppbackning men vi är ett Göteborgsprogram, vi är inget Stockholmsprogram och då får man ingenting. Bäst i test där tapetserar man stan liksom när de ska köra. Vi har inte en trailer. Det är fan osannolikt, ändå har vi 1,6 miljoner tittare i dagens mediasamhälle”

Lasse skräder inte orden när han pratar om hur lite han tycker att SVT bryr sig om Dobidoo! Han har riktat liknande kritik mot sin arbetsgivare tidigare, till exempel 2020 då han hävdade att Dobidoo inte ens finns på svt.se.

Jag antar att allt är relativt, men jag vet inte om man kan påstå att ett program som sänds på bästa sändningstid på Sveriges största tv-kanal blir misshandlat? Det är ju det finaste förtroendet man kan få!

Det är möjligt att Dobidoo inte får lika mycket reklam och uppmärksamhet som andra program, men det beror väl på att formatet redan är så inarbetat? När Hänt når SVT:s marknadschef Christer Mellstrand är han inne på ett liknande spår.

– Doobidoo är ett mycket omtyckt program med stor publik och vi kommer marknadsföra programmet. Sen har olika program olika utmaningar. Bäst i test och Doobidoo har helt olika publik och därmed olika marknadsföringsutmaningar”

SVT:s mest populära underhållningsprogram vid sidan av Melodifestivalen är för övrigt På Spåret, som också sänds från Göteborg. Man kan säga mycket om SVT Göteborg, men de arbetar knappast i radioskugga.

Avslutningsvis berättar Lasse Kronér en förändring som riskerar att påverka Dobidoos tittarsiffror. I höst byter programmet sändningsdag från fredag till lördag! Detta innebär att Dobidoo kommer ställas mot Så mycket bättre på TV4, vilket skulle kunna bli en tuff fight. Så mycket bättre har visserligen peakat, men programmen har liknande målgrupper och båda handlar om musik.

Det återstår att se om den förändrade sändningstiden är ett genidrag av SVT, eller om det faktiskt ligger något i Lasse Kronérs kritik om att Dobidoo blir misshandlat nu när det ställs mot ett av TV4:s musikaliska flaggskepp. Jag får anledning att återkomma i frågan i höst!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB