Startsida / Inlägg

Carina Bergfeldt och Tareq Taylor reser till USA

av tramsfrans

Foto: Jimmy Wixtröm/Instagram/Stina Stjernqvist, TT, 

Släpp allt du har, två svenska kändisar är ute på en resa på andra sidan jorden! Jag pratar tyvärr inte om Morgan och Ola-Conny från Ullared, utan om Carina Bergfeldt och Tareq Taylor.

I SVT:s nya program ”Drömlandet ska den folkkära duon besöka delar av USA som man inte hör talas om så ofta, och ta upp riktigt tunga ämnen som dödsskjutningar, aborträtt och områden med brist på ställen där man kan köpa grönsaker. I ett Instagram-inlägg berättar Tareq och Carina mer om premisserna för programmet, och att vi kommer få se en del av USA som ”människor till vardags inte riktigt får se”.

Jag vet inte hur ni känner, men om det är någonting som svensk media har pratat om under de senaste 6-7 åren så är det väl ändå om USA:s baksidor? Trump, abortlagstiftning, klimatfrågor och vapenlagar känns inte direkt som underbevakade frågor för den som har följt nyhetsrapporteringen under det senaste decenniet. Om det är någonting det råder brist på är det väl snarare positiva nyheter om USA?

Med det sagt så poängterar Carina och Tareq att den amerikanska befolkningen känner hopp, trots alla utmaningar de ställs inför. Det kommer kanske inte heller som en överraskning om man någon gång har sett en intervju med en amerikan, men vad vet jag!

När jag läste om programmet så gick mina tankar direkt till TV3:s program ”På gränsen med Peter Jihde”. Redan för tre år sedan åkte Peter till USA och skakade på huvudet och konstaterade att allt var förjävligt, och nu är det alltså dags igen för ett svensk tv-team att göra en liknande resa. Det återstår att se vad Tareq och Carina kommer fram till efter sina resor!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB