Startsida / Inlägg

Tack och hej!

av tramsfrans

Det är aldrig roligt att komma med dåliga nyheter, men jag tänkte att det underlättar att berätta det på en fredag! Min blogg går i graven idag, och det här blir det sista inlägget.

Jag har bloggat sedan jag var 13, och de senaste sex åren har jag varit här på Aftonbladet. Det har varit ett fantastiskt extrajobb vid sidan av allt annat jag gör, men jag börjar känna mig färdig med att skriva en text om dagen varje dag året runt.

Under den här tiden har jag såklart, helt utan ironi, gjort en RESA! Jag är inte lika rak och frispråkig som jag var när jag var 22, och det är nog tur. När jag läser igenom gamla inlägg som jag skrivit genom åren undrar jag hur jag vågade vara så rak och syrlig. Jag hade inte uttryckt mig på samma sätt idag, även om jag fortfarande har kvar min stil.

Det har stundtals varit surrealistiskt att kunna skriva vad jag vill på Sveriges största tidning. De tillfällen där jag har tvingats ändra eller radera någonting kan jag räkna på en hand! Jag har alltid fått välja själv vad jag ska skriva om, och det är nog också därför jag tyckt det varit så roligt.

Med det sagt kommer jag inte sakna att sitta och dammsuga alla nöjessajter i hela Sverige efter material. Vissa nyhetstorkor har inte varit nådiga, och jag vet inte hur många timmar och dagar jag tillbringat med att försöka hitta något roligt att skriva om.

Jag har vetat om i flera månader att jag ska sluta blogga, så för mig känns det inte särskilt dramatiskt. Blandade känslor, men ytterst rimligt! Blogg-Sverige peakade för över 10 år sedan, och vi tappra krigare som fortsatt har varit medvetna om att det inte kommer vara för evigt. Aftonbladet vill inte satsa mer på bloggar, och det är högst förståeligt.

Jag vill rikta ett stort tack till alla svenska kändisar som gjort mitt jobb väldigt mycket enklare. Ingen nämnd, ingen glömd. Vissa kommer säkert bli glada nu när jag slutar, men jag vill ändå tro att några kommer bli ledsna.

Självklart vill jag också tacka alla underbara läsare. Ni är många som hört av er genom åren och skrivit väldigt fina saker, och jag vet att vissa av er har varit med ända sedan jag gick på högstadiet. Ingen brukar tro mig när jag säger det här, men det är väldigt sällan som folk har hört av sig och varit arga. Jag måste vara den skribent som fått minst hat i hela Sverige! Ibland har jag nästan undrat om jag gör något fel, eftersom alla andra skribenter verkar få så mycket näthat!

Det finns dock ingen anledning att deppa, för jag kommer fortfarande finnas kvar i offentligheten. Mest aktiv är jag på @tramsfrans på Instagram, där jag kommer fortsätta kommentera kändisar och influencers precis som vanligt. Det är möjligt att jag kommer göra gästspel här på Aftonbladet också, men inte på regelbunden basis som det ser ut just nu. Jag kommer troligtvis dyka upp i lite andra sammanhang också!

Jag tycker fortfarande det är väldigt roligt att skriva, men jag känner mig färdig med konceptet att blogga varje dag. Min plan framöver är att fortsätta frilansa, vid sidan om mina heltidsstudier. Det är så klart tråkigt att slutet på min blogg-era sammanfaller med en samhällsekonomisk kollaps och djup lågkonjunktur, men om någon vill erbjuda uppdrag till mig så är jag intresserad!

Nu återstår det inget annat än att begrava den här bloggen, och det går bara att göra på ett sätt. Låt oss njuta av Himmel för två med Anna Book från Melodifestivalen 2016! Tack och förlåt till samtliga inblandade!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB