Startsida / Inlägg

ANALYS: Bachelor avsnitt 1

av tramsfrans

Foto: TV4

Ikväll är det äntligen premiär för årets säsong av Bachelor på TV4! Tjugotvå tjejer har rest till Kreta i hopp om att hitta kärleken i antingen Sia eller Christoffer, och det verkar i vanlig ordning bli en dramatisk säsong.

Förra veckan rapporterade jag att Sia och Christoffer kommer få sällskap av en tredje Bachelor som fortfarande är hemlig. Det är alla deltagare tack och lov lyckligt ovetande om i det första avsnittet!

Jag har självklart kollat på det första avsnittet, och här kommer några tankar.

1: Drönarna får jobba hårt. Avsnittet är 90 minuter långt, vilket innebär att TV4:s drönare får jobba hårt. Kreta ska säljas in som kärleksdestination, och vi får se teasers från den kommande säsongen. I vanlig ordning går en av dejterna ut på att någon ska fria på låtsas, så att man kan använda det klippet för att göra spännande av ingenting!

Foto: TV4

2: Rosor i plast. Det är svårt att veta säkert, men av allt att döma ser årets rosor ut att vara i plast? Det råder visserligen tuffa ekonomiska tider just nu, men vid plastrosor i Bachelor drar jag gränsen för vad man ska behöva stå ut med!

Foto: TV4

3: Entréerna. När det kommer till entréerna handlar det mesta om att sticka ut, precis som vanligt! Rid gärna in på en häst, tänd rökelse, spela ett instrument, eller kör en bil som du varken äger eller skulle ha råd med. Med tanke på att man kan åka ut redan i första rosceremonin är det viktigt att ta i från tårna redan från början!

Foto: TV4

4: Tjejernas yrken. Det är alltid roligt att höra vad tjejerna har för jobb hemma i Sverige, och uppfinningsrikedomen ligger som vanligt på topp. Bland årets yrken finns bland annat mindset coach, träningsspecialist, mångsysslare, trading manager och min personliga favorit ”skeptiker”. Tur att alla kunde komma loss från sina jobb för att åka till Kreta!

5: ”Minns du mig?”. De flesta av tjejerna har av förklarliga anledningar aldrig pratat med killarna, men vissa har haft kontakt tidigare av det mer sporadiska slaget. Några hade ”chattat” på Instagram, medan en annan hade varit på samma efterfest för några år sedan.  Killarna har gjort ett rejält intryck eftersom tjejerna rest till Grekland för deras skull, men killarna verkar inledningsvis inte vara lika glada att se dem!

6: ”Paxa en tjej”-upplägget. I det första avsnittet delades 20 rosor ut, men två tjejer fick ingen ros av någon av killarna och fick därmed lämna programmet. Det var dessutom förbjudet för killarna att ge rosor till någon som den andra redan har valt, vilket innebar att rosceremonin hade ett paxningsupplägg. Från och med nästa rosceremoni får killarna ge rosor till samma tjejer, men i första avsnittet var de alltså tvungna att komma överens med den andre bachelorn om vilken tjej som ska få ros av vem, baserat på en entré och ett kort mingel. Kanske inte det mest fräscha upplägget jag hört!

Det återstår att se när den tredje bachelorn kommer in, och hur komplicerade rosceremonier det kommer bli då! Vi får hoppas att TV4 köpt upp ett rejält lager med plastrosor!

Taggar Bachelor
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB