Startsida / Inlägg

TV4 tar in tredje Bachelor

av tramsfrans

Nu är det mindre än en vecka kvar till premiären av årets Bachelor-säsong! I vanlig ordning brukar TV4 förbereda en överraskning för att chocka deltagare och tv-tittare, och i år är inget undantag.

Till skillnad från de senaste säsongerna där TV4 valt att ta in två bachelors (som enda land i hela världen) så står det nu klart att TV4 kommer ta in en tredje!

Det är fortfarande oklart vem den tredje bachelorn är, och på vilka grunder som TV4 väljer att ta in en tredje. Senast TV4 gjorde om konceptet och tog in en till Bachelor så motiverade de beslutet med att det blir dubbel chans till kärlek! Med samma logik antar jag att TV4 menar att det blir trippel chans med tre bachelors, men jag är skeptisk.

Facit efter två säsonger med dubbla bachelors har inte varit munter läsning på kärleksfronten, och jag har svårt att se hur det skulle kunna bli bättre med en tredje. Det kommer troligtvis resultera i mer drama, men för själva kärleksjakten blir det nog snarare ett hinder med fler val och mer förvirring.

Frågan är varför TV4 ens envisas med att fortfarande kalla programmet för Bachelor? Att ha två bachelors var en stretch inom ramarna för konceptet, men att slänga in en tredje blir nästan löjligt. TV4 hade kunnat spara stora pengar på att döpa om programmet till något eget så att de slipper betala för att använda formatet, eftersom svenska Bachelor utvecklats till något helt annat än grundidén. TV4 beskriver det som ”största twisten i Bachelors historia”, men frågan är om man ens kan fortsätta kalla programmet för Bachelor?

Nu återstår det att se när den tredje bachelorn kommer in i programmet! Min gissning är att det kommer dröja två-tre veckor, för att skapa maximal chock och stora reaktioner. Dels bland tjejerna, men även bland de två bachelorkillarna som troligtvis varit ovetande om TV4:s nya planer.Jag längtar!

Taggar Bachelor
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB