Startsida / Inlägg

Vi eller aldrig borde göras om

av tramsfrans

Foto: SVT

Nu har vi äntligen nått fram till slutet av ”Vi eller aldrig” på SVT! Sju par reste till Malta för att relationsarbeta (ett modeord från årets säsong av Gift vid första ögonkastet), med förhoppning om att rädda sina mer eller mindre dysfunktionella förhållanden.

Till skillnad från förra årets lite mer stillsamma säsong har den här säsongen huvudsakligen fokuserat på konflikter. Inte inom parens relationer, utan mellan de olika paren som också varit på plats för att jobba på sina relationer. Kanske framförallt mot slutet av säsongen, då Mano och Linnea kom till huset. Efter ett omskakande vinbråk fick Mano mer eller mindre alla deltagare emot sig, och även om stämningen var katastrofal så förflyttades fokus från de andra parens relationer till en diskussion om mansnormer och machokultur.

En annan kontrast från förra säsongen är att Philip Diab, tidigare känd som ”kickass-coach” från Lyxfällan, varit ansvarig för parens terapi. Man kan säga mycket om Philip Diab, men han har inga problem med att vara direkt och konfrontativ! Philips coaching-stil passade inte alla, vilket bland annat ledde till att Amanda och Franco lämnade programmet i förtid.

Utöver att vara parcoach har Philip även fått vara inofficiell programledare under parceremonier och övningar, efter att SVT bestämde sig för att göra sig av med Farao Groth. Programmet behöver uppenbarligen en programledare för att hålla ihop programmet, och Philip Diab har fått arbeta dubbelt.

Sävliga sexolog-Louise Mazanti har precis som förra året varit en trygg hamn för deltagarna, med sina stundtals oklara övningar. Det enda problemet jag kan se är att hon har varit med alldeles för lite! Jag vet inte om paren har fått träffa henne mer än vad som har visats i programmet, men hon borde helt klart få mer utrymme! Helst av allt skulle jag se henne i ”Gift vid första ögonkastet” också, men det känns mindre troligt.

Precis som under förra säsongen resulterade även årets säsong i ett frieri i sista avsnittet, och den här gången kom det från Patrik som gick ned på knä framför Mariama. Goda nyheter för kärleksparet såklart, men även för SVT som kan visa att deras program gjort skillnad på riktigt!

Till nästa säsong hoppas jag att SVT renodlar programmet, och fokuserar mer på parens relationer istället för konflikter mellan de olika paren och Philip Diab. Jag hoppas också att SVT kan flytta fram inspelningen på Malta till lite senare på våren, eftersom det varit storm under merparten av inspelningsperioden. Vissa av deltagarna såg säkert programmet som en gratis semester, men de hade knappast tur med vädret!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB