Startsida / Inlägg

SVT gör om ”Vi eller aldrig”

av tramsfrans

Foto: SVT

Sveriges tv-tittare har knappt hunnit återhämta sig från årets säsong av Gift vid första ögonkastet, men nu är det snart dags för SVT att hjälpa till med folks kärleksliv en gång till. ”Vi eller aldrig” är tillbaka senare i juli!

Programmet går ut på att par som funderar på att göra slut åker utomlands för att träffa andra par som funderar på samma sak. Paren får coachning av en sexolog och en relationscoach, och målet är att paren ska få alla förutsättningar för att göra ett välgrundat beslut om sin framtid!

I våras rapporterade jag att programmet stod inför förändringar, och att psykologen Björn Hedensjö blivit ersatt av ”kickass-coachen” Philip Diab, känd från bland annat Lyxfällan.

Nu står det klart att SVT gjort ännu en förändring av programmet. Förra årets programledare Farao Groth har fått lämna, och blir ersatt av ingenting alls. Anledningen är att SVT vill göra om programmet, och inte längre ser något behov av en programledare. Aftonbladet Nöje har pratat med förra säsongens programledare Farao Groth.

”– Det är klart att det känns jättetråkigt och det vet SVT att jag tycker också. Jag har lärt mig att det inte finns någon anledning att låtsas som något annat. Det var inte ett beslut som var mitt, utan de valde att göra om programmet. Det var superspännande att få vara där och följa paren i realtid och skulle ha varit jättekul att få fortsätta. Jag tycker att de program vi gjorde blev väldigt fina.”

Programledarrollen i den första säsongen av programmet var stundtals oklar, men Farao syntes mest i det moment som kallades för ”Sanningens ögonblick”. Det momentet gick ut på att deltagarna samlades för att bekänna färg en gång i veckan, genom att antingen visa upp en skylt med ett hjärta eller ett överkryssat hjärta. Överkryssat hjärta innebar (såklart) att det inte gått så bra, medan hjärtat symboliserade evig kärlek!

Min uppfattning var att det momentet mest fanns till för att försöka skapa lite spänning och ”bra tv”, men att det mest blev lite konstigt med tanke på att alla deltagarna hade mer eller mindre krisande relationer. Med det sagt tror jag att det är ett misstag att göra sig av med programledare helt och hållet, eftersom programmet behöver någon som kan lätta upp stämningen.

Till alla public service-kritikers stora förtvivlan verkar SVT fortsätta ha stor lust att göra relationsprogram. Man kan både bli bortgift och få hjälp med en krisande relation i public service! Goda nyheter för de som behöver hjälp, men sämre nyheter för de som anser att public service borde fokusera på annat.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Hanna Lindström
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB