Startsida / Inlägg

Pernilla Wahlgrens intimitetsförbud

av tramsfrans

Förra veckan åkte Pernilla Wahlgren och ”skärgårdshunken” Christian Bauer på båtsemester längs Bohusläns kust tillsammans med Benjamin Ingrosso. Resan gick bra på det stora hela, förutom att Benjamin vid ett tillfälle tappade bort Pernilla och råkade gå in i en främmande familjs kök på Käringön!

Pernilla berättade om händelsen i sin podcast ”Wahlgren & Wistam”, och i avsnittet framkom dessutom att Christian var sjuk under resan. Detta ledde till att Pernilla införde ett intimitetsförbud. Expressen var först med att rapportera om Pernilla Wahlgrens smittskyddsåtgärder ombord.

”– Då pussas inte jag överhuvudtaget. Jag har verkligen varit duktig på att hålla mig ifrån honom. Vi har legat rygg mot rygg i sängen så man inte ligger nära och så han inte andas på mig i ansiktet. Så jag tänker ’vad bra då kommer jag klara mig från att bli smittad, jag har inte ens pussat honom på kinden'”

Alla som någon gång varit på båtsemester vet att det oftast brukar vara rätt trångt. Utrymmet är begränsat, och det är i princip omöjligt att hålla avstånd om man är flera personer. Även om man ligger rygg mot rygg och inte andas varandra i ansiktet är risken stor att man blir smittad om någon ombord är sjuk!

Förkylningar tenderar att sprida sig även om man inte aktivt hånglar med den som bär på smittan, och mot slutet av resan gjorde Pernilla en förödande upptäckt.

”– Då visar det sig att jag har borstat tänderna med hans tandborste hela resan. Och jag som hade gjort allt för att inte få hans baciller”

Pernilla och Christian verkar dela på det mesta, och på semestern räcker det med en gemensam tandborste! Skämt åsido tror jag inte att Pernillas intimitetsförbud gjorde särskilt stor skillnad. Befinner man sig på samma båt som en sjuk person är risken stor för smitta, oavsett om man hånglar eller inte. Paret stannade dessutom till vid i princip varje badort i hela Bohuslän för restaurangbesök, men det blev iallafall inget hångel!

Pandemin bjöd på många kreativa smittskyddsåtgärder, men om man umgås med en person på en båt i några dagar gör det troligtvis inte så stor skillnad om man hånglar eller inte!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB