Startsida / Inlägg

Caia Cosmetics gör rekordvinst

av tramsfrans

Foto: Björn Lindahl

Det är tuffa tider för många, men här kommer äntligen en positiv ekonomisk nyhet. Bianca Ingrossos skönhetsmärke Caia Cosmetics har gjort rekordvinst!

Ingen kan väl ha missat att Bianca har gjort sig ett namn inom skönhetsbranschen, och nu står det klart att fjolåret blev ett nytt rekordår. Förra årets årsredovisning har nått Bolagsverket, och det handlar föga överraskande om en rekordvinst. Breakit rapporterar.

”Caia visar inte bara upp en fortsatt lönsamhet. De till och med fördubblar vinsten på sista raden till 91 miljoner kronor. Jämfört med 45 miljoner kronor under 2020.”

91 miljoner i vinst är inte dåligt med en omsättning på 320 miljoner! Nu för tiden äger Bianca ”bara” 11.5% av bolaget efter försäljningen, men det blir en hel del pengar ändå för Bianca och de andra delägarna. Enligt Breakit delas hela vinsten ut till delägarna, vilket säkert innebär ett välkommet tillskott i semesterkassorna.

2021 var alltså ett år av framgång för Caia, där det enda smolket i bägaren var ”hatstormen” mot företagets julkalender. Kritiker menade att julkalendern inte var prisvärd, och att produkterna inte motsvarade deras förväntningar. Alla tidningar i Sverige rapporterade om besvikna konsumenter, och Konsumentverket fick in 25 anmälningar.

Det kännas avlägset med jul just nu, men det ska bli intressant att se om det blir någon julkalender i år och vad den kommer innehålla. Mest intressant är så klart priset. Precis som allt annat kommer det troligtvis att kosta mer än förra året, och efter kritikstormen är min gissning att de inte kommer snåla på innehållet.

Förra året kostade kalendern 1795 kronor men sålde slut på en timme, och såhär i efterhand var det kanske lite väl billigt? Om Caia höjer priset och lägger i bättre produkter kan de förhoppningsvis undvika ännu en hatstorm. Julen är förknippad med många traditioner, men det vore tråkigt om hat mot Caias julkalender blir en återkommande tradition. Fortsättning följer!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Paula Westerberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB