Startsida / Inlägg

Anders Lundin gör Robinson-comeback

av tramsfrans

Ingen kan väl ha missat att det stormade kring Anders Öfvergård förra hösten! I september förra året meddelade TV4 att de bryter allt samarbete med Anders efter att han agerat olämpligt på en personalfest, men eftersom en hel Robinson-säsong precis var färdiginspelad har han synts på kanalen under hela våren.

Foto: Björn Lindahl

För några månader sedan stod det klart att Petra Malm från ”Elitstyrkans hemligheterersätter Öfvergård som programledare i Robinson. Nu under morgonen så kom TV4 med ett överraskande programledarbesked, då de berättade att Anders Lundin också ska vara programledare, men för säsongen efter Petra! Hoppas att ni hängde med!

Robinson ska numera få både en höstsäsong och en vårsäsong, och det är för vårsäsongen som Lundin är aktuell. Lundin ledde programmet för 20 år sedan när det gick på SVT, och ser fram emot alla saker som kommer gå fel! Aftonbladet Nöje rapporterar.

”– Jag ser mest fram emot krismötena. Jag fick smak för det förra gången, att det aldrig riktigt blir som man har tänkt sig. En tävling som är jättebra men tyvärr blåser bort under natten eller en strand som försvinner i högt tidvatten – sådant är alltid spännande.”

Det är sällan man hör någon längta efter extremväder och storm, men för Anders är det något att se fram emot. Spännande!

Jag tyckte det var modigt och överraskande av TV4 att välja Petra Malm som programledare eftersom hon inte är särskilt välkänd. Enligt TV4 ville Petra bara leda höstsäsongen eftersom hon inte kunde vara borta så länge från sin familj, och det är av den anledningen som Anders Lundin har kallats in för att leda vårsäsongen.

Det återstår att se om det blir ett permanent upplägg som kommer fortsätta år efter år, men det blir iallafall en blandning mellan mysig 90-talsnostalgi med Anders och modern militär disciplin med Petra. Spontant känns det som att Anders och Petra är väldigt olika som personer, och att de kommer sätta sin egen prägel på sin respektive säsong.

Listan kan göras lång på SVT-profiler som gått till TV4, och nu kan vi alltså lägga till Anders Lundin. På senare år har Anders varit mest känd för att vara programledare för ”Allt för Sverige”, men det programmet fick sättas på paus under pandemin. Nu har Anders sökt sig till mer kommersiella betesmarker, och jag klandrar honom inte. Samma program som för 20 år sedan, och gissningsvis betydligt bättre betalt!

Taggar Robinson
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB