Startsida / Inlägg

Markoolio och Markoolios mamma gör realityserie

av tramsfrans

Foto: Anna Tärnhuvud/Aftonbladet

Det har gått lång tid sedan jag kunde rapportera om en ny svensk realityserie, men plötsligt händer det! Idag kom beskedet att Markoolio får en tv-serie tillsammans med sin mamma Irma! Aftonbladet Nöje rapporterar om ett pressmeddelande från TV4, där Markoolio säger såhär.

”Vi kommer bjuda in till vår vardag på gott och ont och okonstlade umgänge. Mamma och jag kommer hänga extremt mycket ihop, alltså tillbringa jättejättemycket tid ihop alltså egentligen alldeles för mycket tid ihop för att det här skall sluta bra haha. Och alla får hänga med i vår galna resa med en och annan finsk svordom”

I nuläget så är det minst sagt oklart vad det är Markoolio syftar på, men rent generellt så är nyckeln till lyckad reality att det känns autentiskt! Med tanke på att Markoolio och hans mamma ska tillbringa väldigt mycket tid tillsammans så finns det goda förutsättningar till just det, eftersom intensivt umgänge brukar göra att man visar alla sina sidor!

En annan klassisk komponent i svenska realitys är att saker måste vara ”tokiga”, eller ”galna” som Markoolio säger. Familjerna måste hitta på spontana upptåg, eller fångas på kamera när de gör något riktigt tossigt. Många gånger känns det lite forcerat, men om det är någon i kändis-Sverige som kan bjuda på sig själv så är det ändå Markoolio.

De flesta svenska realityserier som tillkom under boomen efter Wahlgrens värld blev relativt kortlivade historier. Hyséns och Parneviks tuffade på i några säsonger, men program som Graafs, Lailaland, Cirkus Bagge och Billgrens blev inte direkt några långkörare.

Min gissning är att tanken med Markoolios realityserie inte är att det ska bli någon långkörare. Serien ska ha fokus på ett hemligt projekt som Markoolio och Irma ska göra tillsammans, men vad det är för något är fortfarande hemligt.

Det återstår att se vilken väg som deras realityserie kommer att ta, men jag tror att det kan bli underhållande. Att sammanföra två generationer brukar alltid vara ett genidrag när det kommer till reality, och Markoolio och hans mamma verkar ha en väldigt fin relation idag. Det återstår att se hur det blir nu när de ska tillbringa ”jättejättemycket tid ihop”, men de verkar iallafall ha ett gemensamt mål att jobba för!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB