Startsida / Inlägg

Isabella Löwengrips semesterinsikt

av tramsfrans

Foto: Jerker Ivarsson

Om en vecka är det midsommar, och ni vet vad det betyder. Det börjar närma sig semestertider!

En person som är expert på att ha semester är Isabella Löwengrip. I ett inlägg på sin blogg delar hon med sig av en reflektion från hennes semester i Skåne häromveckan. Hon och pojkvännen Paul är alltid kusligt ensamma vart de än åker någonstans!

”Jag och Paul har alltid sån tur, ofta när vi kommer till platser så är vi alltid själva. I alla fall för ett tag. Ni som har följt oss måste ha sett det, det ser alltid folktomt ut var vi än är. Det är jätteskumt. Igår hade vi en timma själva innan poolen plötsligt fylldes av några par.”

Det har varit spännande att följa Isabella Löwengrips resa genom Sverige, och i mina öron låter det som att hon beskriver klassisk svensk lågsäsong? Isabella tycker det är ”jätteskumt” och ”tur” att det är tomt överallt, men min gissning är att folk är upptagna med annat. Till exempel med att jobba i några veckor till!

Den spöklika tomheten har även infunnit sig i Båstad, där Isabella och Paul tog en kvällspromenad häromdagen utan att se en enda människa.

På kvällen tog vi en promenad runt i Båstad och vi såg inte en enda människa igen. Jag säger ju att det händer oss hela tiden!

Man kan säga mycket om sommar-Sverige, men säsongen är onekligen kort. Badorter och sommarstäder lever upp under midsommar och några veckor i juli, och sen blir det folktomt igen andra veckan i augusti. Juni räknas visserligen som en sommarmånad i almanackan, men i praktiken är man relativt ensam fram till midsommar. Den som vill ha lugn och ro i sommar-Sverige kan alltså med fördel ”göra en Löwengrip” och ta ut semestern redan i juni!

 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB