Startsida / Inlägg

Bibi Rödöö om Alex Schulmans ghosting-anklagelse

av tramsfrans

Foto: Jonas Ekströmer, TT

Vissa av er kanske kommer ihåg ett av förra sommarens stora draman! Jag pratar naturligtvis om när Alex Schulman anklagade Bibi Rödöö på Sommar i P1 för att ha ghostat honom!

Enligt Alex så hade Bibi skickat ett sms till honom och frågat om han ville sommarprata, eftersom hans förra sommarprat hade blivit så uppskattat. På grund av tidsbrist hade Alex inte möjlighet att tacka ja, vilket han svarade Bibbi i ett långt och vänligt svar. Enligt Alex så fick han aldrig något svar på sitt svar, vilket han tog upp i sin podd med Sigge Eklund.

I det senaste avsnittet av Loungepodden gästar Bibi Rödöö och berättar sin sida av ghosting-historien som berörde en hel nation. I avsnittet säger Bibi att hon själv inte har lyssnat på poddavsnittet med Alex och Sigge. Hennes barn lyssnade på Alex och Sigge tidigare, men inte längre eftersom de vuxit ifrån dem!

Såhär säger Bibi att det egentligen gick till när Alex inte fick ett svar.

”– Det här är så dumt. Såhär var det, och det är ingen hemlighet. Han fick frågan om att göra ett vinterprat. Han har gjort sommar tidigare. Jag ställer en fråga, och han svarar. Och sen ett halvår efteråt när jag står och ska fälla ett träd på landet med en traktor som drog och tallen höll på att ramla, så ringer en kvällstidning och säger ’Varför ghostade du Alex?'”

Här kan jag känna att det är på sin plats att definiera vad ”ghosting” egentligen innebär! Kort sagt kan man säga att det innebär att man avslutar en relation med någon genom att plötsligt och utan förvarning dra sig undan, och inte längre svara på meddelanden. Oftast handlar det om dejtingsammanhang, men ibland kan det alltså även handla om Sommar i P1.

Bibis och Alex konversation verkar vara av det mer sporadiska slaget, eftersom de bara har hörts då och då i jobbsammanhang. I Loungepodden så säger Bibi att hon inte svarade på Alex svar, men att hon blev förvånad över att ghostingkritiken kom upp ett halvår senare i samband presentationen av sommarpratarna.

I Loungepodden säger Bibi att Alex och Sigge ”väntar tills de får en scen att kliva upp på för att få lite buzz”. Med tanke på att deras podd är en av Sveriges största så vet jag inte riktigt om det är ett argument som håller, eftersom det bevisligen är väldigt många som lyssnar ändå.

Avslutningsvis så konstaterar Bibi att Sommar i P1 är stort och framgångsrikt, och ”är man stor ska man vara snäll”.

Nästa vecka avslöjas vilka som är årets sommarvärdar i P1. Min gissning är att Alex och Sigge inte kommer stå med blomsterkrans i håret utanför Radiohuset!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Hanna Lindström
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB