Startsida / Inlägg

Stjärnorna på slottet 2022

av tramsfrans

Foto: SVT

Under morgonen presenterade SVT vilka deltagare som ska vara med i Stjärnorna på slottet! Samtliga deltagare publicerades i ett och samma pressmeddelande, till skillnad från hur de brukar göra på TV4 där det tar några veckor att avslöja vilka som ska vara med i Så mycket bättre och Let’s Dance eftersom en deltagare i taget blir presenterad. Man kan säga mycket om SVT, men de jobbar inte med dramaturgi!

Årets deltagare är Carolina Gynning, Lars Lerin, Pia Johansson, Anja Lundqvist och Jon Henrik Fjällgren.

Jag blev förvånad när jag läste deltagarlistan, och kanske främst eftersom jag var övertygad om att Lars Lerin redan hade varit med i programmet. Det visade sig dock att jag hade fel, och att det bara känns som att han har varit med tidigare! Med det sagt så är han ett klockrent val för programmet, och min gissning är att han måste ha fått frågan många gånger tidigare men tackat nej.

Carolina Gynning ska också bli rolig att se, även om hon redan berättat sin historia  i böckerna ”Ego Girl” och ”Ego Woman”. De böckerna gavs dock ut för 15 år sedan, och sedan dess har det hänt en hel del!

Jon Henrik Fjällgren var nog det namn som jag blev mest förvånad över. Främst för att han är 35 år gammal och i yngsta laget för att vara med i ett program som Stjärnorna på slottet! Med det sagt så har han en livshistoria som passar programmet perfekt, och på senare tid verkar det som att SVT intagit en mer liberal hållning när det kommer till deltagarnas ålder. Man behöver inte längre ha flera decenniers karriär bakom sig för att bli aktuell för programmet!

Tareq Taylor är fortfarande programmets kock, vilket känns som en rolig tradition eftersom han numera är betydligt mer känd och folkkär än många av deltagarna i programmet. Programmet spelas in i juni, och har som vanligt premiär runt årsskiftet!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB