Startsida / Inlägg

Expeditionen gör comeback

av tramsfrans

Foto: TV4

Nu har det återigen blivit dags för TV4 att skicka ett antal svenska kändisar till Himalaya!  En ny säsong av ”Expeditionen” är färdiginspelad, och under morgonen avslöjades det i Nyhetsmorgon vilka som har tagit sig an utmaningen. Nikki Amini, Gustaf Hammarsten, Patrik Arve, Anja Pärson, Carin Göthblad och Daniel Boyacioglu har knutit vandringskängorna för att ge sig ut på sin livs längsta promenad!

Patrik Arve berättade rakt och ärligt i Nyhetsmorgon att han ställde upp för pengarnas skull, eftersom han blev erbjuden en summa som han inte kunde säga nej till. Ska man riskera livet för tv-tid så ska man iallafall ha bra betalt för det!

Programmet har haft uppehåll i två år, men nu är det alltså återigen dags för svenska kändisar att pressas till bristningsgränsen på hög höjd. Eftersom programmet redan är färdiginspelat så innebär det att alla har klarat sig med livet i behåll, men det betyder inte nödvändigtvis att alla nådde toppen. Den senaste säsongen så nådde bara två av sex av deltagarna toppen, varav den ena var elitidrottaren Susanna Kallur. Mycket talar alltså för att de flesta inte kommer nå toppen!

Mitt favoritminne från Expeditionen är från säsongen då Dominika Peczynski var med. Dominika avbröt bergsbestigningen i ett pressat läge, och bestämde sig för att åka raka spåret till Aten för att möta upp Anders Borg på kärlekssemester istället. Istället för Lobuche Peak så besteg hon Akropolis istället, vilket var aningen lättare. Hon riktade även kritik mot produktionen, och menade att teamet ville hålla deltagarna så ovetande som möjligt för att få naturliga reaktioner på film.

Det finns många exempel på tv-program där kändisar pressas till bristningsgränsen, och mitt förslag till svenska tv-kanaler är att de börjar skissa på någon typ av triathlon. Slår man ihop ”Över Atlanten” på Kanal 5 med ”Expeditionen” och ”The Island” så har vi ett koncept som enbart de allra mest hårdhudade svenska kändisarna skulle klara av! Frågan är om någon över huvud taget skulle vilja ställa upp, men för rätt summa är allt förhandlingsbart!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB