Startsida / Inlägg

Fboy Island kritiseras och hyllas

av tramsfrans

Foto: HBO Max

Tidigare i veckan rapporterade jag om HBO Max nya realitysatsning ”Fboy Island”! Tre kvinnor reser till en tropisk ö, och får sällskap av en grupp män där hälften är ”fboys” och hälften är ”nice guys” som letar efter sann kärlek. Kvinnorna får naturligtvis inte veta vilka som är fboys, och ska ta reda på det genom att dejta allihopa!

Jag ställde mig frågande till om 2022 verkligen var rätt år för att lansera en dokusåpa som går ut på att killar ska bete sig svinigt, och sedan dess har inte kritiken låtit vänta på sig. Aftonbladet Nöje rapporterar.

”Bara i kommentarsfältet under Aftonbladet Nöjes Instagraminlägg om programmet har flera hundra personer rasat mot programidén som de menar är bakåtsträvande, sexistiskt och uppmuntrande av machokultur och många undrar om det är ett skämt att ett sådant program kan få lanseras 2022 och om man inte har lärt sig något efter ’Paradise hotel’-skandalen.”

Det kan knappast komma som en överraskning att programmet får stark kritik. Iallafall inte om man har följt debatten under det senaste året!

Jag skulle dock vilja nyansera bilden av mottagandet som programmet har fått, och vill lyfta fram att en viss grupp verkar vara starkt positiva till programmet och längtar jättemycket till premiären. Jag pratar om svenska influencers!

På programledaren Klara Elvgrens Instagram så har en stor mängd influencers kommenterat, och berättat om hur mycket de ser fram emot programmet.

Inlägget har i skrivande stund 230 kommentarer, där den absoluta majoriteten av alla kommentarer är starkt positiva. Hanna Friberg har kommenterat ”Ska bli såå kul att se detta! Du e grym”, Hanna Schönberg skriver ”Wiiiieeeee VAD KUL!”, ett ”ÄNTLIGEN!!!” från Janni Delér, och Daniel Paris har kommenterat ”Kul! Kör så det ryker!”.

Det är visserligen ingen nyhet att influencers ofta hyllar andra influencers, men jag blev ändå lite förvånad över att så många ser fram emot fboy-underhållning! Skämt åsido så förstår jag att de flesta säkert bara vill gratulera Klara som har fått ett programledarjobb, och att det inte spelar någon roll vad programmet handlar om.

Det återstår att se vilket mottagande programmet får när det sänds, men just nu kan iallafall HBO Max glädja sig över att influencers verkar älska det. En ljusglimt mitt i all kritik!

Taggar Fboy Island
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB