Startsida / Inlägg

Fboy Island Sverige

av tramsfrans

Foto: HBO Max

Släpp allt du har! Sverige ska få en ny realityserie som utspelar sig på en paradisö med lättklädda deltagare! I ett pressmeddelande från HBO Max meddelas att formatet ”Fboy Island” kommer till Sverige.

”FBOY Island är skapad av Elan Gale (The Bachelor-serien) och följer tre kvinnor som åker till en tropisk ö, där får de sällskap av en grupp män. Twisten är att hälften av dem är ’nice guys’ som är där för att hitta kärleken, andra hälften är självutnämnda ’fboys’ som är ointresserade av långvariga relationer men mer intresserade av vinstpengarna.”

Jag har svårt att tänka mig en sämre tidpunkt att lansera en realityserie med ”fuckboys” än våren 2022? Även innan Paradise Hotel-skandalen briserade med full kraft förra året så har mansrollen debatterats och problematiserats, men i ”Fboy Island” så är det bestämt redan från början att hälften av killarna ska vara självutnämnda douchebags!

Kvinnorna dejtar sig igenom utbudet av män i hopp om att hitta äkta kärlek och under seriens gång kommer det att avslöjas – vilka är trevliga killar och vilka är fboys, och vilka kommer kvinnorna till slut att falla för? FBOY Island är ett socialt experiment som ställer frågan om en fboy verkligen kan förändras och om nice guys alltid kommer i andra hand?

Äntligen ett tv-program där tjejer ska försöka förändra taskiga killar! Skämt åsido så är det klart att ingen som genuint vill hitta kärleken skulle ställa upp i ett program som heter ”Fboy Island”?

Personligen så blir jag också nyfiken på hur castingen går till, och hur man vet att någon är en ”nice guy”? En professionell fboy vet rimligtvis hur man framställer sig själv för att inte vara en fboy i början, och det ska bli intressant att se om de som är ”nice guys” är det på riktigt eller bara förtäckta fboys.

Jag tror inte att ”Fboy Island” kommer bli någon succé, men det gör mig glad att streamingjättar som HBO och Netflix vågar satsa på svensk reality och inte bara dramaserier. Det är på tiden att de traditionella svenska tv-kanalerna får realitykonkurrens, men jag tror att skandalsåpor med fboys är fel väg att gå. Mitt förslag till streamingjättar som vill göra reality är att fokusera på dejtingprogram där deltagare har kläder på sig istället!

Taggar Fboy Island
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB