Startsida / Inlägg

Carolina Gynning har inte vaccinerat sig

av tramsfrans

Foto: Carolina Byrmo

Nu har det hänt igen! En svensk kändis har kommit ut som vaccinmotståndare! Många blev arga tidigare i år när Alexander Pärleros meddelade att han var skeptisk till massvaccinering mot covid-19, och själv så var jag mest förvånad över att han väntade med att berätta om sitt motstånd tills en rungande majoritet av befolkningen redan hade hunnit vaccinera sig.

Nu har ytterligare en svensk kändis kommit ut som skeptiker mot covidvaccin, och den här gången handlar det om Carolina Gynning. I det senaste avsnittet av Fördomspodden så får Carolina ta ställning till fördomen att hon inte har orkat ta den tredje sprutan, varpå Carolina avslöjar att hon inte tagit någon spruta alls. Aftonbladet Nöje rapporterar.

”– Jag är jätterädd för bieffekter och jag tror att det är värre bieffekter än om jag får covid, vilket jag har haft flera gånger. Jag har haft covid tre gånger och jag har hela tiden haft antikroppar.”

Det har inte gått särskilt lång tid sedan det fortfarande rådde restriktioner i Sverige, men min uppfattning är att man får anstränga sig för att hitta en fråga som engagerar svenska folket mindre än covid-19 just nu! Att komma ut som vaccinmotståndare just nu är som att dyka upp på en efterfest där musiken stängs av och alla chips är slut! Om Carolina hade berättat för ett år sedan att hon inte tänkte vaccinera sig så hade det troligtvis blivit betydligt mer upprörd stämning, så jag förstår att hon har hållit låg profil.

Den som följt Carolina under en längre tid är troligtvis inte förvånad över att hon inte har tagit några covidvaccin. Hon har länge talat varmt om naturmedicin, och är en stor förespråkare av naturmedicinen Kambo från Amazonas, som går ut på att man injicerar grodgift i kroppen och kräks. Man kan såklart vara positivt inställd till covidvaccin även om man gillar kambo, men jag blev knappast förvånad över att Gynning inte är vaccinerad!

Tidigare i veckan rapporterade jag att Carolina är en av deltagarna i årets Stjärnorna på slottet. Om stjärnorna inte har något annat att prata om så kan de alltid ta upp vaccinfrågan och röra om i grytan! Risken för dålig stämning är överhängande, även om vaccinsdiskussionen känns lite väl 2021!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Fred Balke
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB