Startsida / Inlägg

Alexander Pärleros kritisk till covidvaccin

av tramsfrans

Foto: Malin Hoelstad/SvD/TT

Släpp allt du har, en svensk kändis är kritisk till vaccineringen mot Covid-19! Alexander Pärleros har tagit sig en funderare i Marbella, och har till skillnad från världens samlade forskarkår kommit fram till att det här med vaccinering inte är något för alla.

I det senaste avsnittet av Framgångspodden så har Pärleros bjudit in hjärnforskaren Katarina Gospic för att prata om varför det är en dålig idé att alla ska vaccinera sig. Pfizer kallar han för ”jävla hustlerbolag”, och båda två är kritiska till att vaccinet blev godkänt redan från första början.

Kritiken har inte låtit vänta på sig, och i en intervju med Aftonbladet så vill Pärleros inte svara på om han är vaccinerad eller inte. I en story på Instagram så skriver Pärleros följande.

”Tack vänner för all kärlek. Tog typ 15 min innan jag blev shadowbannad av Instagram. Sjukt bara för att man ställer frågor som man inte får ställa<3 Ja det visar bara att världen är så korrupt just nu och avsnittet blev ännu viktigare<3<3<3” 

Själv så brukar jag alltid bli skeptisk när folk pratar om sina egna podcastavsnitt som ”viktiga”, och det här är inget undantag. Jag förstår dock inte riktigt vad Pärleros menar med att han ”ställer frågor som man inte får ställa” när det pågått en ständig vaccindebatt i samtliga medier under snart ett och ett halvt år? Pärleros slår iallafall fast att ”världen är så korrupt just nu”, med en retorik som känns igen från annat håll.

Jag är ingen medicinskribent och tänker inte förklara vaccinet fungerar, utan nöjer mig med att konstatera att Pärleros verkar tro att han är den första personen som ifrågasatt vaccinet? Om han menar att avsnittet är så viktigt så känns det lite sent påtänkt att ta upp det nu när 83% av Sveriges befolkning redan har fått två doser.

Avslutningsvis så tycker jag det är ironiskt att vaccinkritik kommer från just Alexander Pärleros och ”Framgångspodden”. Om det är någonting som varit framgångsrikt det senaste året så är det väl ändå vaccinationskampanjen? Om nästa vaccindemonstration behöver en invigningstalare så kan de kontakta Alexander Pärleros!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB