Startsida / Inlägg

Nya Paradise-huset och alla förändringar efter skandalen

av tramsfrans

Foto: Patricia Recourt/Viaplay

Ingen kan väl ha missat turbulensen kring Paradise Hotel förra året! Jag tänker inte dyka ner alltför djupt i det förflutna, men kort sagt så fick programmet ställas in mitt under en pågående säsong efter uppgifter om sexuella övergrepp. Säsongen visades aldrig färdigt, och ytterligare en färdiginspelad säsong av programmet fick aldrig se dagens ljus.

Tittarna verkade ta beskedet med ro, men deltagarna var upprörda och organiserade en namninsamling i protest där de uppmanade människor att skriva på för att rädda säsongen och deras eventuella chans till kändisskap.

I samband med att säsongen ställdes in så meddelade Nent att Paradise Hotel skulle komma tillbaka under 2022, men med nytt namn och nytt koncept med fokus på mångfald och jämställdhet.

Härommånaden fick vi veta mer om det nya, banbrytande konceptet, då Nent berättade att programmet numera bara ska heta ”Paradise”. Andra nyheter var att killar och tjejer inte längre behöver bilda par med varandra, höjd åldersgräns (hela 20 år!), enkelsängar i alla rum och nya spännande ämnen på temaveckorna.

Castingen till den nya jämställdhetssäsongen är påbörjad, och i en video på Instagram så visar Nent upp det nya huset för att locka potentiella deltagare. Det gamla, nersolkade Paradise Hotel-huset är cancellerat, och nya minnen ska skapas på en annan plats!

Det är visserligen ett helt nytt hus, men det är nog bara de mest trogna Paradise Hotel-tittarna som kommer märka av förändringen. Även det nya huset har pool, gott om sittplatser, paviljonger, bar och havsutsikt!

Det är högst förståeligt att Nent har behövt vidta åtgärder för att kunna spela in en ny säsong av programmet, men jag ställer mig frågande till vad konsekvenserna kommer bli av de nya reglerna. Det som jag funderat på mest är regeln att det inte längre är obligatoriskt för killar och tjejer att bilda par med varandra. I teorin så innebär det att två bästisar (killar eller tjejer) kan bestämma sig för att hålla ihop hela programmet, och att nya Paradise blir någon slags vänskapstävling och en kamp mellan olika bromance/girlpower-konstellationer. Det kanske också kommer bli bra tv, men parceremonierna kommer troligtvis bli mindre laddade om alla väljer att stå med sina bästisar vecka ut och vecka in. Med det sagt så får vi se hur det blir i praktiken, och vilka deltagare som kommer vara med i programmet. I höst har vi förhoppningsvis ett svar!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB