Startsida / Inlägg

Mysteriet med Robinson-statyetten

av tramsfrans

Foto: TV4

Alla som någon gång sett Robinson vet att mycket kretsar kring Robinson-statyetten. Laget som vunnit den senaste tävlingen får ha den i sin ägo, och i slutändan så är det den vinnande deltagaren som får den!

Årets upplaga av programmet har dock drabbats av statyettproblem, eftersom den helt enkelt blivit borttappad under mystiska omständigheter. Aftonbladet Nöje rapporterar.

Uppmärksamma tittare har lagt märke till att trofén som lag Nord tog med sig till den andra Robinson-tävlingen inte var samma som de erövrat veckan innan.

Enligt uppgifter till Aftonbladet tvingades produktionsbolaget Mastiff i panik tillverka en helt ny statyett efter att den ursprungliga mystiskt försvunnit. Och den försvann samma natt som deltagaren Daniel Granlund, 38, plötsligt lämnade lägret och hoppade av inspelningen.

Hittills så har de stora rubrikerna uteblivit angående årets Robinson-säsong, om man bortser från rapporteringen häromveckan att Daniel Granlund hoppade av programmet mitt i natten. Anledningarna till avhoppet är oklara, men lite senare så kom det fram att det väckts åtal mot deltagaren för narkotikabrott, vilket så småningom ledde till ett fängelsestraff som han avtjänar i skrivande stund!

Det är oklart om Daniel har något att göra med att Robinson-statyetten försvann spårlöst samma natt som han lämnade programmet, men det låter onekligen som en tokig slump att den ska ha försvunnit spårlöst!

På TV4 vet man fortfarande inte vad som har hänt, och programmets exekutiva producent uppmanar alla att hålla utkik efter statyetten.

”– Det stämmer att den försvann spårlöst. Våra snickare fick brådis med att göra en ny till Robinsontävlingen. Den som har blicken med sig ser att det är en ny statyett som delas ut. Om någon hittar den gamla får den gärna höra av sig, säger han.” 

För mig kom det som en nyhet att det ingår snickare i Robinson-teamet! Kanske har de någon typ av statyett-jour, som innebär att de ska vara redo att rycka ut om en ny statyett behöver tillverkas med kort varsel. Skämt åsido så kan vad som helst hända på en dokusåpa-inspelning, och det är tur att TV4 har beredskap. Till nästa år hoppas jag att de tar det säkra före det osäkra och tillverkar dubbla statyetter.

En sak är iallafall säker, och det är att vi kommer få vänta på svar om vad som egentligen har hänt med statyetten. Daniel sitter fortfarande i fängelse, och har inte gått att nå.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB