Startsida / Inlägg

Therése Lindgren intervjuar samtliga partiledare

av tramsfrans

Foto: Sara Arnald

Ingen kan väl ha missat att det är valår i år! Detta har inte heller undgått svenska influencers, som kommer uppmärksamma valet på sina kanaler på lite olika sätt. Margaux Dietz ska precis som 2018 intervjua alla partiledare i Partitempen, och häromdagen kom beskedet att även Therése Lindgren ska intervjua samtliga partiledare. Expressen rapporterar om Lindgrens valsatsning:

”Inför höstens val kommer influencern Therése Lindgren, 35, att intervjua samtliga riksdagspartier om frågorna som engagerar henne mest – klimat, psykisk ohälsa, jämställdhet och djurätt. ”

Frågorna på agendan är naturligtvis inte någon slump, eftersom det är Lindgrens egna hjärtefrågor. Det finns mycket att tänka på när man ska intervjua en partiledare, men jag tror det är en bra idé att göra som Therése och fokusera på ett antal områden som man själv är intresserad av. Intervjuer tenderar att bli bra om båda parterna är insatta i det som diskuteras!

Vissa av er kanske undrar om politiker verkligen har tid att träffa influencers i tider som dessa, men till er så kan jag berätta att ni inte behöver oroa er. Magdalena Andersson hittade till exempel en lucka för att bli intervjuad av Therese Lindgren trots att hon tackat nej till Agenda några dagar innan på grund av tidsbrist, enligt Breakit.

Inför det kommande valet så har influencers alltså ett guldläge, eftersom många politiker verkar vara mer benägna att prata med influencers än med politiska kollegor. Jag har ingen aning om hur tuffa utfrågningar det kommer bli hos Margaux och Therése, men min gissning är att det kommer bli lite mer trivsam och snällare stämning än vad det är i till exempel Agenda eller 30 Minuter på SVT.

I en kommentar till Expressen säger Lindgren att hon sett vissa kommentarer som tycker att influencers borde hålla sig borta från politik, men att hennes egna följare tycker tvärtom.

”– Medan den stora massan, i alla fall av de som följer mig, verkar kräva ett ansvar utav influencers och kräver att en influencer ska dela med sig av viss samhällsinformation och starta insamlingar och vara en god förebild. Och jag vet inte om jag tycker att en influencer har det ansvaret men det är verkligen en stor möjlighet som jag hoppas att många väljer att ta vara på.”

Det känns uppfriskande att Lindgren själv säger att hon är osäker på om influencers verkligen har något samhällsansvar när hon själv ska intervjua partiledare, men nu blir det iallafall intervjuer med samtliga på allmän begäran!

Mitt tips till alla partiledare inför den kommande valrörelsen är att de gör som influencers själva brukar göra, och kör en så kallad ”contentdag” på ett hotell. Då kan de bjuda dit influencers själva, och hinna med så många som möjligt på en dag. Min gissning är att fler influencers än Margaux och Therése kommer vara intresserade av att intervjua partiledarna, så om de ska hinna med allihopa kommer det behövas planering. Iallafall om de ska hinna med sina politiska åtaganden också!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Hanna Lindström
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB