Startsida / Inlägg

Fusket i Farmen

av tramsfrans

Foto: TV4

Den som följer dokusåpor på TV4 vet att det inte är ovanligt med ett och annat fusk! Häromveckan mindes jag tillbaka till när Robinson-deltagarna 2021 flydde till Ica Maxi för att köpa chips och falukorv, och häromåret blev det rubriker i Farmen VIP när Patrik Sjöberg erkände att han hade en ”kran i Jönköping” som försedde deltagarna med fika, öl och sprit under inspelningen.

Årets säsong av Farmen VIP börjar gå mot sitt slut, men i en intervju med Hänt erkänner en av deltagarna att det förekom matfusk under inspelningen. På frågan om det inträffade något drama som tittarna inte fick se så säger en av årets deltagare Jonas Svensson följande.

”– Det kom dit ’civilt folk’ som vi deltagare bad om förnödenheter…”

Det är så klart svårt för produktionen att bevaka allt som händer på gården dygnet runt, men att se till att det inte smugglas in någon extra mat på gården borde ändå kunna anses som något slags minimum? Hela poängen med programmet är trots allt att deltagarna ska leva avskurna från omvärlden utan några moderna bekvämligheter! Enligt Jonas är det dock osäkert om det verkligen var fusk som de ägnade sig åt.

– Jag vet inte om det är fusk, riktigt. Och nu kan TV4 inte göra så mycket åt det. Jag menar, vad ska de göra?

Jag har sett hela säsongen av Farmen i år, och min uppfattning är att deltagarna kommer undan med en hel del. Farmen är inte ett lika hårt program som förr, och det verkas tas rätt lätt på regler och bus. Deltagarna har för övrigt inte fått sina uppdrag underkända en enda gång på hela säsongen, trots att det vissa gånger har funnits uppenbara brister. Deltagarna har fått belöning oavsett hur det har gått med uppdragen, och där tycker jag att TV4 slarvat bort potentiellt drama och bra tv.

Det står klart redan nu att Farmen kommer tillbaka nästa år, och tills dess hoppas jag att TV4 täpper till eventuella möjligheter till matsmuggling. Min förhoppning är också att TV4 tar bort årets upplägg där det har varit positivt att hamna på Torpet. Det bästa vore att återgå till det gamla upplägget, där deltagare som blivit utslagna får komma till Torpet i hemlighet för att kämpa sig tillbaka till Farmen igen. Det hade iallafall blivit betydligt mer rättvist och dramatiskt än vad årets säsong har varit!

Taggar Farmen
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB