Startsida / Inlägg

Sortera upp ditt liv

av tramsfrans

Foto: TV4

Tycker du att du har det stökigt hemma? Isåfall kommer du bli glad av TV4:s nya program, eftersom deltagarna i det programmet kommer ha det ännu stökigare! I ”Sortera upp ditt liv” så ska svenskar med stökiga hem få hjälp med att rensa upp i sitt kaos, och i ett pressmeddelande från TV4 kan vi läsa följande.

”Varje vecka möter vi en ny familj som fastnat i prylfällan och är i stort behov av hjälp att sortera i kaoset. Ett team bestående av städexperten och programledaren Felicia Löwerdahl, organisatören Elaine Green och snickaren Robbin Hultman rycker in för att hjälpa till att rensa och sortera så att familjen återfår kontrollen över tillvaron. Med värme, en fast hand och fiffiga lösningar navigerar de familjen på resan mot ett mer organiserat och balanserat liv.”

Formatet med städexperter som kommer till undsättning känns igen från gamla tv-format som ”Rent hus”, men i det nya programmet så verkar fokus ligga på överdrivet samlande snarare än snuskiga badrum. Stämningen beskrivs som varm, och det verkar som att programmet kommer bli lite mer feelgood än i andra livsstilsprogram som Lyxfällan och Arga Snickaren där experterna inte tvekar att skälla ut deltagare för deras tillkortakommanden.

Inget livsstilsprogram på TV4 är dock komplett utan starka känslor, och i ”Sortera upp ditt liv” så framkallas känslorna genom att hyra en flyghangar där deltagarnas samtliga ägodelar radas upp.

”Varje avsnitt innehåller ett antal visuella fasta moment, bland annat får familjerna se alla sina ägodelar uppställda efter olika kategorier i en stor flyghangar, ett inslag i programmet som väcker starka känslor bland familjemedlemmarna.”

Det låter kanske inte jätteroligt att se på när personer rensar ur sina förråd, men min gissning är att det ändå kan bli underhållande. Troligtvis så blir det någon typ av dragkamp mellan deltagare och experter, som kommer ifrågasätta om det verkligen är nödvändigt att äga fyra stycken gräsklippare och 200 par skor.

”Sortera upp ditt liv” har premiär 28 februari på TV4. Det återstår att se om det blir någon svensk Marie Kondo-succé eller inte, och om deltagarna kommer vara villiga att lämna ifrån sig några ägodelar.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB