Startsida / Inlägg

Deltagarna i Let’s Dance 2022

av tramsfrans

Foto: Magnus Ragnvid/TV4

Nu är det inte långt kvar till premiären av Let’s Dance, vilket har varit svårt att missa om man följer TV4 på sociala medier! Tiden då samtliga deltagare presenterades på en gemensam presskonferens är över sedan länge, och nu för tiden presenteras en deltagare i taget i antingen Nyhetsmorgon eller Efter Fem för att maximera publiciteten!

Idag presenterades Mia Parnevik som den sista deltagaren, vilket innebär att hela årets startfält är komplett! Förutom Mia Parnevik så ska Markus Granseth, Cecilia von der Esch, Henrik Fexeus, Filip Dikmen, Lisa Ajax, Dr Mouna, Eric Saade, Marie Mandelmann och Aron Andersson testa lyckan på dansgolvet och få konstruktiv kritik från Tony Irving.

Till skillnad från förra året så finns inget supernamn som Carola Häggkvist med i startfältet, och spontant så känns det som att säsongen hade behövt ett lite större dragplåster för att locka tittare. Alla deltagare är mer eller mindre kända, men man kan inte påstå att något namn sticker ut. Aron Andersson blir den första rullstolsburna deltagaren någonsin, men annars så känns det mesta rätt slätstruket.

Vissa traditioner kvarstår dock år efter år, och en av de allra mest klassiska Let’s Dance-traditionerna är att någon av deltagarna ska skryta om hur många gånger de fått frågan tidigare. Den här säsongen slår Eric Saade rekordet, eftersom han tidigare i veckan berättade att han fått frågan elva (!) gånger tidigare innan han till sist tackade ja.

Det är inte alltid som det lönar sig att tjata, men när det kommer till Let’s Dance så är det uppenbart att TV4 måste fortsätta tjata på sina drömnamn. Efter tio nej i rad kan det komma ett ja till sist!

Min spontana gissning är att både Saade och Dikmen kommer gå långt i programmet, men det är svårt att veta innan man sett någon av dem dansa. Den 19 mars så får vi se hur det blir med den saken, när det är premiär för årets säsong!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB