Startsida / Inlägg

Carolina Gynning i blåsväder efter semesterbild

av tramsfrans

Ingen kan väl ha missat att många influencers har hamnat i blåsväder med anledning av kriget i Ukraina! Precis som vanligt så är det i princip omöjligt att göra rätt som influencer, eftersom det alltid finns någonting att problematisera!

Min spontana analys efter fyra dagars krig är att det som verkar uppröra folk mest är när influencers blandar information om kriget med det innehåll som de vanligtvis lägger ut. Det blir onekligen lite märkligt när klipp på pansarvagnar och swishnummer blandas med semesterbilder och nya leggings. Många influencers vill uppmärksamma situationen och använda sina plattformar på ett ansvarsfullt sätt, men det verkar som att själva mixen har blivit en svårsmält cocktail för många. Allt ska rymmas på samma plattform, men det är svårt att göra en övergång från krigsmisär till instagramsamarbete.

En kändis som fått kritik för sitt agerande är Carolina Gynning. Gynning la ut en bild på en paradisstrand i Mexiko och skrev ”Ta hand om varandra. Mina tankar går till alla drabbade familjer i Ukraina”. Detta fick många att bli arga, och ledde till massiv kritik mot Carolina och hennes semester. Personligen så har jag dock svårt att förstå varför Carolina Gynning skulle ställa in sin semester i Mexiko på grund av kriget i Ukraina? En weekend i Moskva hade varit dåligt tajmad, men varför skulle influencers ställa in sina sportlovsresor till andra sidan jorden? Aftonbladet Nöje rapporterar.

”Nu slår hon tillbaka mot kritiken – och det rejält.

’Blir lite löjligt att gnälla om att jag inte borde lägga upp semesterbilder när det är ett spänt världsläge osv… jag är helt knäck över vad som pågår i världen. Jag känner rädsla för framtiden och sorg för vad alla oskyldiga får gå igenom’, skriver hon på sin Instastory.”

Min gissning är att Carolina inte hade blivit kritiserad om hon lagt ut samma bild utan att skriva något om Ukraina. Det är lättare sagt än gjort att hålla två tankar i huvudet samtidigt, men man kan faktiskt vara på semester och tycka att situationen i Ukraina är fruktansvärd på samma gång. Det ena behöver inte utesluta det andra, men Instagram är uppenbarligen inte rätt plats att förmedla det på.

Sammanfattningsvis så kan vi konstatera att det aldrig är läge för en influencer att åka på semester. Först var det fel på grund av klimatet, och de senaste två åren så har det varit oansvarigt utifrån ett pandemi-perspektiv. Nu är det även fel att åka på semester på grund av konflikter som pågår någon helt annanstans än på resmålet. Den som väntar på det perfekta tillfället att åka utomlands kommer troligtvis få vänta länge!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Paula Westerberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB