Startsida / Inlägg

Fråga doktorn drabbat av covid-19

av tramsfrans

Igår rapporterade jag att Pernilla Wahlgren och Benjamin Ingrosso fått covid-19, och isolerat sig tillsammans hemma hos Pernilla på Lidingö. Många kändisar och medarbetare i stora tv-produktioner har drabbats av sjukdomen, och nu kommer ytterligare ett ödesbesked.

Foto: SVT

Dagens planerade premiär av Fråga doktorn på SVT är uppskjuten, på grund av att båda programledarna testat positivt. I ett pressmeddelande från SVT kan vi läsa följande.

”- Båda mår efter omständigheterna okej, men de behöver av förklarliga skäl sätta sig själva i karantän. Det är så klart tråkigt att behöva skjuta på premiären men det viktiga är att Sofia och Karin får bli friska och inte bidrar till att sprida smittan vidare, säger projektledare Maria Höglund.”

Istället för en rykande färsk premiär så kommer ett temaavsnitt om sex och samlevnad från september att sändas istället. Ska man sända en repris så ska man välja något som engagerar!

Skämt åsido så är jag faktiskt oroad över hur det ska gå för alla stora, kommande tv-produktioner i närtid. Jag tänker kanske först och främst på Melodifestivalen, som har planerad premiär om mindre än en månad. Förutom det akuta problemet med restriktioner på obestämd framtid som innebär att SVT får ta in 20-30% av publikkapaciteten på alla arenor så kommer även problemen med eventuell smitta bland artister och personal.

Förra året meddelade SVT glatt att de inte skulle ”masstesta i blindo och se vad vi får träff på”, och istället arbeta förebyggande med avstånd och handsprit. Det ska bli intressant att höra vilken strategi de kommer välja i årets Melodifestival! Min gissning och förhoppning är att de kommer ta sitt förnuft till fånga och erkänna att testning kanske inte är en så dum idé trots allt.

Nu önskar jag Fråga doktorns programledare ett snabbt tillfrisknande, och hoppas att SVT gör upp krisplaner för om fler tv-program drabbas. En repris av Fråga doktorn är inte hela världen, men det blir inte lika roligt med en repriserad Melodifestival om några veckor.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB