Startsida / Inlägg

RECENSION: Den moderna mannen

av tramsfrans

Foto: Jakob Dahlström/TV4

Häromveckan rapporterade jag att årets två Bachelor-killar tagit ett klassiskt steg i sin manliga vänskap. De har startat en killpodd tillsammans! Podden heter ”Den moderna mannen”, och ska handla om problem med män i samhället! Första avsnittet är ute nu, och jag har naturligtvis lyssnat. I beskrivningen av avsnittet på Spotify kan man läsa följande.

”Intro till Den moderna mannen. Vi berättar om hur idén till podden kom till, problemen vi ser i samhället och vilka frågor det är vi vill fokusera på. Hur är livet efter Bachelor och hur ser Simon och Sebastians liv ut idag?” 

Det kan vara tufft för realitydeltagare att återigen komma ut i samhället, men genom att starta en podd kan man göra övergången lite mer skonsam.

I första avsnittet så får vi lära oss att Simon och Sebastian har bra värderingar, och att de inte har några problem med att prata om känslor till skillnad från många andra killar! ”Väldigt många” har hört av sig och berömt dem för deras fina värderingar och personligheter, och det var där idén till att starta en podd föddes.

Killarna berättar att Bachelor-produktionen gjorde sitt bästa för att det skulle uppstå rivalitet och konkurrens mellan dem, men att det inte blev något av det eftersom både Simon och Sebastian har så sköna personligheter.

Huvudbudskapet med podden är att man ska vara snäll och våga prata om känslor, och att det pratas alldeles för lite om det i dagens samhälle. Killarna vill bjuda in till dialog, och uppmanar kvinnliga lyssnare att lyssna på avsnittet tillsammans med killar i sin närhet så att de ska lära sig hur man gör. Min gissning är att de killar som hade behövt höra avsnittet mest inte kommer lyssna.

Första stoppet på Sebastian och Simons dialogturné borde vara ”Killarna avslöjar allt”-inspelningen av Bachelorette, där ett flertal sunkiga värderingar har framkommit. ”Killarna avslöjar allt” var för övrigt Simon och Sebastians tilltänkta namn på podden, men det var som bekant redan upptaget av eftersnacksprogrammet till Bachelorette!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB