Startsida / Inlägg

Ingen livestreamad jul med familjen Graaf i år

av tramsfrans

Foto: Björn Lindahl

Julen är för många en tid av samvaro och gemenskap, men det gäller inte alla. Förra året ville dock Magdalena och Hannah Graaf erbjuda ett alternativ till alla som firade jul ensamma, och bestämde sig därför för att livestreama sitt eget julfirande på Youtube. Tanken var att alla ensamma skulle bli lite mindre ensamma av att titta på när en stor familj firade jul tillsammans i ett vackert hus!

Jag recenserade julfirandet i ett inlägg förra året, och funderade kring om de skulle fortsätta traditionen i år. I en kommentar till en nyfiken följare på Instagram så skriver nu Magdalena att det inte kommer bli någon livestream av årets julfirande hemma hos familjen Graaf.

”Nej, vi har våra barn. Sen gick luften ur oss när folk hånade och gjorde narr av oss. Alla ensamma får fira ensamma i år.” 

I år får alltså alla ensamma i Sverige klara sig utan stöd från familjen Graaf på Youtube på julafton! Jag är inte helt säker på vilka hån som Magdalena pratar om, men det är såklart tråkigt att inte få uppskattning när man försöker göra något fint för andra.

I mitt första inlägg om det livestreamade julfirandet så undrade jag om kändisars livesändningar i första hand är till för följare eller dem själva. Min kvalificerade gissning är att det är en blandning av båda, men att kändisar generellt gillar bekräftelsen och att få stå i centrum. Att få negativ feedback på en livesändning minskar troligtvis lusten att göra det igen, och i familjen Graafs fall så verkar de negativa kommentarerna ha varit för många för att det ska bli en fortsättning. Det verkar alltså som att det blev familjen Graaf själva som det var mest synd om förra julen, vilket känns som en oväntad vändning.

Något som däremot är positivt är att förra årets julfirande med familjen Graaf fortfarande ligger uppe på Youtube. Ett åtta timmar långt klipp med ”highlights” från firandet går att titta på när som helst, vilket alltså innebär att det fortfarande finns möjlighet att ha sällskap av familjen Graaf även denna jul. De flesta jular ser trots allt likadana ut från år till år, och med tanke på att klippet är åtta timmar långt så upptäcker man säkert nya saker varje gång man ser det!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Joel Holmgren
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB