Startsida / Inlägg

Tareq Taylors julaftonsbesök stoppas av SVT

av tramsfrans

Foto: Jerker Ivarsson

Det börjar närma sig julafton, och för Tareq Taylor innebär detta att det snart är dags att vara julvärd! För Tareq blir de kommande veckorna troligtvis lugna, med tanke på att SVT stoppar alla andra uppdrag eftersom man inte får vara julvärd och synas på andra ställen samtidigt. Äntligen lite lugn och ro!

På julafton så blir det dock jobb, men SVT:s nya coronarestriktioner sätter stopp för eventuella privata besökare till Tareq i studion. Aftonbladet Nöje rapporterar.

”– Det hade varit fantastiskt, men i ljuset av de nya restriktionerna är det så att ingen som inte arbetar i produktionen får lov att komma in i huset längre. Så nej, det blir teamet och jag. Det är fina människor. Men inga utomstående får komma.”

Det är inte direkt någon nyhet att covidregler och rekommendationer brukar vara luddiga och inkonsekventa, men på SVT blir man iallafall inte insläppt. Det blir man knappt i vanliga fall heller eftersom det är ett civilt skyddsobjekt, men något julmys för Tareqs vänner och familj kommer inte på fråga! Resten av Sverige samlas inomhus i stora grupper på julafton, men i tv-huset blir det inga onödiga möten.

Skämt åsido så skulle jag vilja påstå att en del av julvärdsuppdraget ändå går ut på att sitta själv på julafton. Fokuset ska rimligtvis ligga på att sköta uppdraget snarare än att umgås med vänner och familj. Att vara julvärd handlar trots allt om att offra sig för tv-tittarna och välja bort sin egen familj för en kväll!

Inbjudna gäster blir dock fortfarande insläppta i TV-huset, vilket innebär att Tareq inte kommer sitta ensam iallafall. Bland annat så kommer en gospelkör och gör honom sällskap!

”– Jag kommer ha med lite olika gäster i sändningen. Samuel Ljungblahd, som är en av mina favoriter tar med sig en gospelkör, det tycker jag hör julen till, så det ska bli jättekul. Sen har jag några andra roliga saker på gång, men de är inte helt klara än. Det ska vi sätta här i dagarna, säger han.”

Ingen behöver alltså vara oroad över att Tareq kommer sitta ensam på julafton! Det återstår att se vad som menas med ”roliga saker på gång”, men spontant tänker jag att det är svårt att göra alltför stora ändringar i programmet. Med tanke på att många människor i Sverige får panik av tanken på förändringar i Kalle Anka så är det bäst att hålla sig till traditionerna när man är julvärd!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB