Startsida / Inlägg

SVT bekräftar halva startfältet till Melodifestivalen

av tramsfrans

Foto: Fredrik Sandberg/TT Nyhetsbyrån

Jag har tidigare rapporterat om startfältet till nästa års Melodifestival, och konstaterat att det mesta verkar vara som vanligt! Många artister som man sällan hör om utanför melodifestivalsammanhang blir återigen aktuella, och sannolikheten är stor att de nya låtarna låter ungefär som de gamla!

Idag så bekräftade SVT 14 av de 28 akter som ska tävla i nästa års tävling. Jag skriver ”bekräftade” snarare än ”avslöjade”, eftersom Aftonbladet redan har avslöjat 22 av de 28 akterna. Linda Bengtzing är med för åttonde gången, Klara Hammarström är med för tredje året i rad, och John Lundvik ska tävla med en låt som handlar om änglavakt!

Varje startfält behöver dock sin skräll, och den här gången får man säga att det blev Anders Bagges medverkan i tävlingen som artist. Det rapporterades om rykten redan igår, men nu är det alltså bekräftat. Det är vanligt att artister medverkar som låtskrivare för andra artister, men det var längesen som en person med så tydlig låtskrivarprofil byter sida och blir artist istället! När det gäller Anders Bagge så är det kanske lite extra modigt att ställa upp, eftersom han trots allt är mest känd för att recensera andras sånginsatser i Idol.

Nästa onsdag ”avslöjar” SVT resten av startfältet. Det hade kanske varit något att se fram emot om man inte hade haft någon aning, men nu när så många artister redan har läckt i förväg så kommer man troligtvis inte att ramla av stolen. Det är förståeligt att SVT vill dela upp sina avslöjanden på två dagar för att maximera publicitet, men det hade troligtvis sparat tid och energi för samtliga inblandade att släppa alltihop samtidigt!

Om man utgår från de artister som blev presenterade idag så är det svårt att hitta någon given vinnarkandidat. John Lundvik har vunnit tidigare, men det brukar generellt vara svårt att upprepa segrar så tätt inpå den senaste gången. Omar Rudberg floppade senast han var med, men det var innan Young Royals. Liamoo har varit med tidigare och brukar prestera stabilt i final, men ingenting känns givet i förväg. Fortsättning följer!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB