Startsida / Inlägg

Melodifestivalen 2022: Inget nytt under latinopop-solen

av tramsfrans

Foto: Nils Petter Nilsson

Häromveckan kunde Aftonbladet avslöja skakande uppgifter om nästa års Melodifestival! Andra Chansen försvinner helt och hållet, och ersätts av en semifinal där åtta bidrag som inte gått direkt till final får göra upp om vilka fyra som ska få gå vidare till final. Om ni tycker att det låter misstänkt likt Andra Chansen så har ni helt rätt, eftersom den enda förändringen är namnbytet och att det inte kommer vara några dueller.

Trots den vågade förändringen att byta namn på ett inarbetat koncept så finns det vissa saker som kommer vara precis som vanligt i Melodifestivalen även nästa år. Aftonbladet Nöje rapporterar.

”De gjorde båda succé i Melodifestivalen i våras genom att ta sig vidare från Andra chansen till final. Nu kan Aftonbladet avslöja att både Alvaro Estrella, 41, och Klara Hammarström, 21, återvänder till tävlingen nästa år. Det skulle innebära att de båda kommer ställa sig på Mello-scenen för tredje året i rad.”

Att vissa ställer upp i Melodifestivalen oftare än andra är inte någon nyhet, men frågan är om det verkligen är en så bra idé för tävlingen? Självklart så ska man kunna få vara med och tävla flera gånger i Melodifestivalen, men om man aldrig tar en paus så kommer troligtvis publiken att tröttna. Enligt uppgifter till Aftonbladet så ska Alvaro Estrella även i år framföra en latinoinspirerad mellolåt, vilket inte känns jätteinspirerande eftersom han redan gjort det två år i rad. Att SVT vill ha ett latinopop-bidrag är rimligt, men finns det ingen annan som kan göra det?

SVT sitter i en knepig sits eftersom det i hög grad är samma artister och låtskrivare som skickar in låtar varje år. För att minska administrationen och spara pengar så har jag dock ett förslag, som går ut på att man skriver fem- eller tioåriga kontrakt med de vanligast förekommande låtskrivarna och artisterna! Då slipper de söka på nytt varje år, och samma grundstomme av artister kan vara med år ut och år in, blandat med gästspel från andra! Ungefär som Diggiloo-turnén! Varför uppfinna hjulet på nytt varje år när man ändå vet att det kommer bli Klara Hammarström, Alvaro Estrella, Ace Wilder, Wiktoria och Robin Bengtsson som står på scenen när allt är färdigt?

Skämt åsido så har SVT ännu inte bekräftat några artister inför nästa års tävling. Vem vet, det kanske blir ett jättespännande startfält i slutändan! Om jag skulle satsa pengar så skulle jag dock tippa på att Klara Hammarström och Alvaro Estrella tar sig till Andra Chansen, nej förlåt, semifinalen, även nästa år!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB