Startsida / Inlägg

Lance Hedman till Melodifestivalen 2022

av tramsfrans

Foto: Carolina Byrmo

Jag har tidigare rapporterat om startfältet till nästa års melodifestival, och att allt verkar vara som vanligt! Alvaro Estrella ryktas ställa upp med en dansvänlig latinopoplåt, och Robin Bengtsson gör comeback i tävlingen efter några års frånvaro.

Nytt blod behövs för att blåsa liv i tävlingen, och enligt uppgifter till Aftonbladet Nöje så är Lance Hedman klar för nästa års upplaga av programmet.

”Aftonbladet kan idag avslöja att han har fått en plats i Melodifestivalen nästa år och kommer att tävla som soloartist.

– Han har ju gett ut house och dance-musik med sin kompis förut, som Lance & Linton, men nu blir det här som soloartist, säger en uppgiftslämnare.”

För Lance blir det alltså första gången som han är med, och om det är någonting som brukar gå hem i Melodifestivalen så är det attraktiva killar som sjunger solo! Lance har dessutom arbetat med musik i flera år, så ingen kan hävda att han får en plats i tävlingen bara för att han är känd. Låten som Lance ryktas tävla med påminner däremot inte om hans tidigare musik.

”– Det här låter helt annorlunda än det han har gjort tidigare, och det är en riktigt bra låt. Han lär överraska tv-tittarna, säger en person som har hört en demoversion av Lance Hedmans tävlingslåt.”

Just nu är Lance aktuell i ”Behandlingen” på Discovery+, vilket kan beskrivas som ett svenskt ”Celebrity rehab”. Melodifestivalen har en lite mer familjevänlig profil, och blir troligtvis en mer lättsam historia.

Det återstår att se vilka andra artister som kommer göra Lance sällskap i startfältet, men rent spontant skulle jag påstå att han har goda chanser att ta sig vidare. Sedan tidigare vet vi att Lance dessutom kan dansa, eftersom han tog sig hela vägen till semifinal i Let’s Dance 2019. Det finns alltså förutsättningar för både sång och dans på scenen, vilket innebär att det kan bli rena rama Tiktok!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB