Startsida / Inlägg

Dubbla bachelors i Bachelor 2022

av tramsfrans

Foto: TV4

Det har varit en lång höst, men nu har vi äntligen gått in på upploppet av årets Bachelor-säsong! Förra veckan rapporterade jag att vissa deltagare i programmet upplevt att de blivit smygfilmade, och att TV4 har haft dubbelmoral när det kommer till mobbning i programmet.

Utöver detta så kom även beskedet att det blir en ny säsong av Bachelor nästa år, och att TV4 har påbörjat jakten efter en kille som ”kanske har levt lite”. Vad det innebär exakt är lite oklart, men under gårdagen gästade Malin Stenbäck Nyhetsmorgon och berättade att det precis som i år kommer vara två killar som är Bachelor istället för en!

”Vi gör det igen, med två killar. Vi söker killar som vill hitta kärleken. Vi vill ha killar som varit med om lite, man kanske har landat lite, och känner att jag är redo för nästa steg.”

Jag har tidigare konstaterat att det finns vissa fördelar med att ha två bachelors. Till exempel så behöver även killarna anstränga sig och visa intresse för tjejerna, eftersom risken finns att tjejerna kan tappa intresset och välja den andra killen. Det som däremot har varit uppenbart under årets säsong av programmet är att valen mellan de olika killarna har varit en väldigt stor källa till konflikt mellan tjejerna. Många av tjejerna har blivit upprörda över att andra vägrat välja tidigt, eller menat att vissa tjejer har gjort taktiska val för att ”vinna” och få den sista rosen. Hade det bara funnits en Bachelor på plats så hade många av de bråken kunnat undvikas!

I Bachelor-bubblan så finns det bara två killar att välja på i hela världen. Två killar är visserligen mer än en, men frågan är hur hållbar kärleken egentligen blir i Bachelor när man kommer hem till vardagen i Sverige och kan träffa folk mer fritt. Facit från tidigare år är inte särskilt upplyftande läsning, men kanske är 2021 året som TV4 kommer lyckas!

Mitt förslag inför nästa år är att TV4 borde slänga in en tredje Bachelor i programmet! Varför nöja sig med två, när man kan få trippel chans till kärlek? Skämt åsido så verkar det nya dubbla Bachelor-upplägget vara här för att stanna. Roligt för oss tittare, men kanske inte alltid för deltagarna. På onsdag får vi veta vem som får sista rosen i årets säsong, och på torsdag får vi veta hur det gick sen!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB