Startsida / Inlägg

Julia Franzén om ekonomin

av tramsfrans

Foto: Duygu Getiren, TT Nyhetsbyrån

Släpp allt du har, en svensk influencer har gjort ett uttalande om sin ekonomi! Många av er kanske trodde att man tjänar mycket pengar som influencer, men om man frågar Julia Franzén så behöver det inte vara så. Aftonbladet Nöje rapporterar om Julia Franzén och hennes kusin Camilla Fogelstedt.

”De två kusinerna har länge rest jorden runt och haft som jobb att mingla med kändiseliten. På sociala medier syns de ofta leva lyxliv med privatplan, resor och fester. Trots det säger Julia Franzén att hon inte har speciellt mycket pengar. 

– Folk tror typ att jag betalar allt det, att det är mitt privatplan, men så är det verkligen inte. Jag har inte mycket pengar och verkligen inte mer än någon annan”

Vem hade kunnat ana att man inte blir rik av att mingla! Skämt åsido så tror jag att alla som vet vad det kostar att flyga privat också förstår att det inte är någonting som en vanlig svensk influencer kan göra på sin inkomst. Om det hade varit så billigt att åka privat så hade folk inte gjort någonting annat!

Att ”inte ha mer pengar än någon annan” är såklart relativt, men det är ju inte särskilt konstigt att folk tror att man är rik om man åker privatjet till lyxiga resmål några gånger om året. Vem som faktiskt betalar framgår inte i artikeln, men jag antar att det kan finnas olika uppdragsgivare vid olika tillfällen!

Att arbeta som influencer och proffsminglare är dock ingenting som Julia vill göra resten av livet.

”– Jag vill ha ett jobb som är lite mer meningsfullt så nu vill jag satsa lite mer på livscoachningen. Det spelar ingen roll hur mycket jag tjänar på samarbeten, men att sälja produkter kanske inte är meningen med livet för mig, utan jag vill göra något mer meningsfullt” 

Jag tror att en bra livscoach behöver ha levt ett händelserikt liv för att kunna inspirera andra, och på det sättet så passar Julia Franzén toppen! Alla resor med privatjet och påkostade fester har säkert lett till en hel del visdom om vad som egentligen är viktigt i livet, och den typen av erfarenhet går inte att läsa sig till!

Kontentan av det här är iallafall att en influencer inte nödvändigtvis behöver vara rik bara för att de reser med privatjet. Det kan faktiskt vara ett jobb och en arbetsuppgift, vilket kan vara bra att ha i åtanke!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB