Startsida / Inlägg

VI ELLER ALDRIG: Så gick det!

av tramsfrans

OBS: INLÄGGET INNEHÅLLER SPOILERS!!!! 

Foto: SVT

Det har varit en lång sommar fylld med gruppövningar och tokerier, men nu har paren i ”Vi eller aldrig” nått vägens slut! Världens längsta parresa har tagit ut sin rätt på deltagarna, och det har blivit dags att åka till Sverige igen för att se om den hoppfulla och konstruktiva stämningen fortsätter på hemmaplan.

Foto: SVT

Inför det sista Sanningens ögonblick så fick varje deltagare i uppgift att skriva två brev. Ett brev där man väljer att fortsätta tillsammans, och ett annat brev där man väljer att gå skilda vägar. Brevet man väljer ska man därefter läsa upp med de andra paren som publik i det sista Sanningens ögonblick. För att inte sätta någon press på deltagarna så har SVT byggt upp en bröllopskuliss med bedårande utsikt över den lokala bukten. Lycka till med att dumpa någon inför publik och med havsutsikt!

Min teori innan jag såg det sista avsnittet var att alla deltagare skulle säga framför kamerorna att de vill fortsätta sin relation, och därefter åka hem och göra slut någon månad senare. Man kan väl säga att jag både hade rätt och fel! Här kommer en summering av hur det gick för paren.

Foto: SVT

Jonas och Chris: Mitt intryck var att både Jonas och Chris var med i programmet för att de båda verkligen ville förbättra sin relation! Hos många av de andra paren kändes det som att en person var betydligt mer drivande än den andra, men det problemet hade inte Jonas och Chris i samma utsträckning. Båda två sa naturligtvis ja till varandra under den sista ceremonin, och i eftertexterna fick vi veta att de ska ta nästa steg i relationen. De har nämligen planer på att starta ett företag tillsammans!

Foto: SVT

Kaja och Jonte: Kaja och Jonte anlände sist till huset och hann inte vara med i programmet särskilt länge, och det kändes inte som att man fick lära känna dem? Det enda man fick veta var att Jonte ville ha närhet medan Kaja ville ha space, vilket ältades i samtliga avsnitt. Det kändes talande för deras relation att Jonte inte vågade ge Kaja en kram efter att precis ha sagt att han ville tillbringa resten av livet med henne! I eftertexterna fick vi veta att deras förhållande blivit mycket bättre, så de fick uppenbarligen ut något positivt av sin medverkan trots allt!

Foto: SVT

Felicia och Matteo: Matteo har varit programmets stora realist, och en av få deltagare som varit mest öppen med sin oro över att relationen inte kommer att fungera på hemmaplan. Han har flera gånger gjort Felicia besviken i tidigare Sanningens ögonblick-ceremonier, och jag tror att alla som följt programmet var nervösa över att det skulle ske ännu en gång! Efter ett tal där han konstaterade att de har väldigt mycket kvar att jobba på så sa han till sist att han vill fortsätta kämpa. I eftertexterna fick vi dock veta att Felicia och Matteo inte längre är ett par. Det kom knappast som en chock, men jag är lättad över att de inte gjorde slut på plats eftersom det hade förstört de andra deltagarnas kärleksfest.

Foto: SVT

Hedda och Jonas: Hedda och Jonas kom till programmet med problemet att de inte hade några gemensamma intressen, men det känns verkligen som att de utvecklats och blivit mer kära än någonsin! Hedda är lite mer känslomänniska än Jonas, men det känns som att båda två har blivit mer trygga i relationen och fått redskap till att hantera sina olikheter.

Foto: SVT

Steffi och Marcus: Steffi och Marcus har varit paret på alla omslagsbilder och reklamer för programmet, och jag har haft lite svårt att förstå varför eftersom de hållit relativt låg profil jämfört med till exempel Felicia och Matteo. Nu i sista avsnittet när Steffi friade till Marcus så förstår jag äntligen hur SVT tänkte! Steffi och Marcus är lyckliga, men SVT är troligtvis ännu lyckligare nu när de kan ta åt sig äran för att ha förändrat en relation i kris till ett blomstrande äktenskap!

Foto: SVT

Rosinja och David lämnade programmet för flera veckor sedan eftersom de kände sig mer kära än någonsin, men i eftertexterna fick vi veta att de inte längre är ett par. Julia och Karl var inte med i eftertexterna över huvud taget, så jag antar att de inte är ihop nu heller.

Om man bortser från Julia och Karls oklara relationsstatus så resulterade alltså programmet i två uppbrott, tre förbättrade relationer och ett frieri. Det får SVT ändå vara nöjda med, och jag hoppas att det kommer bli en till säsong av programmet nästa år. Kritiker menar att SVT inte borde göra reality, men jag tycker ändå att SVT har hittat en fin balans mellan dokusåpa och relationstips i Vi eller aldrig. Om det blir en till säsong av programmet så hade det varit roligt att följa lite äldre par, men det är eventuellt lättare sagt än gjort att hitta äldre personer som kan tänka sig att blotta sina relationsproblem på tv. Det finns trots allt gränser för vad man är beredd att göra för några veckor på Malta!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB