Startsida / Inlägg

TV4 gör om Sommar med Ernst

av tramsfrans

Foto: Fredrik Nilsson, TV4

Släpp allt du har, TV4 ska göra om Sommar med Ernst! Förra årets säsong blev inte direkt någon tittarsuccé linjärt, och premiären tappade ungefär en tredjedel jämfört med året innan. Med den informationen i bakhuvudet så är det lätt att förstå att TV4 ser behov av någon slags förändring för att rädda det som räddas kan, och nu står alltså programmet inför en stor förändring. Aftonbladet Nöje rapporterar.

”Ernst Kirchsteiger, 63, ska enligt traditionen renovera ett hus men denna gången med hjälp av kändisar. En av gästerna är Sanna Nielsen, 36, som programleder sommarens ’Allsång på Skansen’.”

Ännu ett program där kändisar umgås med kändisar under avslappnade former på sommaren! Den typen av underhållning råder det inte direkt någon brist på, men för Ernst verkar konceptet vara nytt. Till Aftonbladet säger Ernst följande.

”– Vi skrattar, pratar och blir också lite allvarliga. Vi pratar om saker som jag kanske inte känner till om dem. De pratar med mig om saker de kanske inte vet om mig, om barndom till exempel. Det är som att prata med kompisar liksom, ingen intervju.”

Ernst beskrev precis upplägget för varenda avsnitt av Renées Brygga, som blivit lite av en långkörare på TV4. Hos Ernst kommer dock kändisarna att sättas i arbete direkt eftersom huset ska bli fint. Varför inte bjuda in Anders Öfvergård så att han kan döma ut huset helt och hållet och anklaga Ernst för att fokusera på fel saker!

Förutom Sanna Nielsen så är resten av gästlistan till programmet fortfarande hemlig, men Ernst berättar att han inte ens kände till vissa av gästerna.

”– Det är folk i olika åldrar. Vissa kände jag inte ens till men de visade sig vara jättestora på sina håll. Det är en ung människa som jobbar med något helt annat än mig och det är en äldre person som gjort stora avtryck i Sverige.”

När ett program har sänts i så många år så är det inte konstigt att man behöver genomföra förändringar, men jag kan inte låta bli att känna hur det ligger en viss desperation i att kalla in kändisar (och influencers?) till Ernst. För 10 år sen så räckte det att viska ”Ernst” för att en miljon skulle bänka sig framför teven, men nu har tiderna helt klart förändrats.

Nya, sociala Sommar med Ernst har premiär den 24 juni. Jag återkommer självklart med en recension när det är dags!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB