Startsida / Inlägg

Mandelmanns kostsamma hundpromenad

av tramsfrans

Foto: Björn Lindahl och TV4

Att besöka naturreservat är mer populärt än någonsin! En sak som många inte verkar tänka på är att speciella regler gäller i såna områden, och att man inte får göra vad som helst. Häromveckan rapporterade jag till exempel om Johnny Edlinds dråpliga reklamkampanj för Revolution Race, som togs ner så fort som de insett att det inte är tillåtet att elda på klipphällar!

Nu skakas Sveriges naturreservat av ännu ett övertramp. Paret Mandelmann har befunnit sig i ett naturreservat med ett tv-team och okopplad hund, på en plats där hundar måste vara i koppel! Aftonbladet Nöje har pratat med Marie Mandelmann.

”– Det var en filmsekvens som vi skulle filma vid vattenfallet, vi hade tema vatten. Vi sökte tillstånd att få göra det från nationalparken och vi fick tillåtelse att spela in där och för oss innebär ju det då förstås att det är med lite djur också. Sedan är det då Länsstyrelsen som har anmält det här i efterhand. Vad ska man säga. Vi gjorde allt som vi trodde var okej, men sedan var det kanske inte riktigt det då.”

En nackdel med att ha ett tv-team i hasorna som dokumenterar allt man gör är att alla eventuella misstag hamnar på film! Länsstyrelsen var inte sena med att upptäcka den gemytliga hundpromenaden med vattentema, och anmälde alltså programmet. Tack och lov så är det inte Mandelmanns själva som får ta smällen, utan istället produktionsbolaget Meter.

”Nu tvingas produktionsbolaget Meter Television böta 5 000 kronor då det strider mot reservatsföreskrifterna, visar ett strafföreläggande från åklagarmyndigheten i Malmö som Aftonbladet tagit del av.”

Hundpromenaden i naturreservatet blev alltså en kostsam historia, men för ett produktionsbolag är så klart 5000 kronor inga problem att betala. De fick trots allt filma materialet precis som de ville, och det blev bra tv! Marie Mandelmann poängterar också att de inte skulle besöka naturreservatet om det inte varit för att produktionsbolaget ville det.

”– Det var ett inslag med vattentema och Bosse är väldigt glad i vatten så därför var han med i den scenen, precis som en filmscen. Vi går i normala fall inte dit en vardag med hundarna, utan det här var en scen som Meter hade ansökt om att få filma.”

Många kanske tror att det är paret Mandelmann själva som kommer på alla tokiga upptåg på Österlen och att tv-teamet bara hänger på, men i just det här fallet så är det alltså tvärtom. Gustav och Marie undviker vanligtvis naturreservatet, och det tycker jag är helt rätt. De har ju fullt upp med att sylta, safta och ta hand om djuren hemma på gården!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB