Startsida / Inlägg

Bingolotto rekryterar Soldoktorn

av tramsfrans

Foto: Anders Deros

Jag har tidigare rapporterat om att Bingolotto inte tar sommaruppehåll i år! De ordinarie programledarna Stefan Odelberg och Lotta Engberg går däremot på välförtjänt semester, och Agneta Sjödin samt Casper Janebrink rycker in för att leda en sommarversion av programmet tillsammans.

När jag skrev mitt förra inlägg om Bingolotto konstaterade jag att det var tur att Lotta inte behöver jobba hela sommaren, så att hon kan åka iväg på en kärleksresa med Mikael ”Soldoktorn” Sandström. Nu står det dock klart att Soldoktorn kommer medverka i sommarprogrammet istället för Lotta! Till GT säger Soldoktorn såhär.

”– Det känns jättetrevligt att vara en del av Bingolotto. Det kommer vara en lite lättare touch jämfört med Nyhetsmorgon som är av lite mer utbildande och lärande karaktär”

Till skillnad från de avancerade medicinska diskussionerna med Nyhetsmorgons programledare så kommer alltså Soldoktorns uppdrag i Bingolotto att vara mer avslappnat! Inga tittarfrågor om tråkiga sjukdomar, utan bara sånt som är lättsamt! I en kommentar till GT meddelar Folkspels affärsområdeschef följande.

”– Vi kommer ta upp ämnen som man alltid pratar om på sommaren. Så som väder, vad man ska äta, men också ’sommarplågor’ i form av till exempel insektsbett. Då landade vi i Mikael som är en stark profil men också sambo med en av våra programledare. Så det blev ganska logiskt att fråga honom”

Soldoktorn har gedigen medicinsk kompetens efter att ha jobbat inom vården i hela sitt liv, men framförallt så är han ju sambo till Lotta Engberg! Någon i hushållet måste fortsätta vara en del av Bingolotto på ett eller annat sätt, även om det är sommar!

Soldoktorn kommer medverka i tre av programmen på söndagarna, och varje måndag kommer Lotta leda allsången på Liseberg. Det finns alltså tack och lov fortfarande gott om tid i sommar för att resa iväg på en eventuell kärlekssemester. Jag pustar ut!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB