Startsida / Inlägg

Edward Blom rasar mot tullen

av tramsfrans

Foto: Peter Wixtröm

Svensk politik är mer turbulent än någonsin, och läget är mer ovisst än hur det ska bli med kommande säsonger av Paradise Hotel. Vinnaren blir troligtvis den som är bäst på att spela spelet, och det återstår att se vad som händer nu när kulan är kastad.

Det är alltså bråda dagar för politiker med många viktiga frågor att ta tag i. Mitt i allt detta så uppmärksammar Edward Blom en annan viktig fråga på Twitter, och belyser problemet att svensk tull inte har resurser att kontrollera stöldgods som förs ut från Sverige.

Tweeten skrevs visserligen dagen innan regeringen föll, men problemet kvarstår. Det låter naturligtvis allvarligt om det är så att det inte finns resurser att kontrollera utförsel av stöldgods, och det förvånar mig inte att Edward Blom är kritisk till kontroller av alkoholinförsel. Jag är inte tillräckligt påläst för att ha en bestämd uppfattning i frågan, men spontant så är min åsikt att tullen borde få tillräckligt med resurser för att kontrollera både in- och utförsel!

Att Edward Blom rasar mot olika myndigheter och företag är en tradition som går långt tillbaka i tiden. Jag har tidigare rapporterat om att han varit rasande mot att julmusten kommer för tidigt, att SVT spelade in en mellanakt till Melodifestivalen i en kyrka, samt att Vattenfall stänger av elen när man glömt att betala elräkningen.

Om alla kändisar varit lika frispråkiga som Edward så hade jag aldrig haft några problem att hitta saker att skriva om. Det är lätt att raljera över kändisar som ”rasar” över olika saker, men jag beundrar Edward för att han alltid säger vad han tycker!

Det återstår att se om det blir några förändringar i tullens arbetssätt. Om det är en politisk fråga så kommer det troligtvis att dröja!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB