Startsida / Inlägg

Bingolotto får sommarversion

av tramsfrans

Foto: Naina Helén Jåma/TT

Den som letar efter livesända svenska underhållningsprogram under sommarmånaderna har inte haft det lätt på senare år. Bortsett från Allsång på Skansen och Sommarkrysset (som för övrigt inte sändes förra året) så går större delen av underhållnings-Sverige på minst två månaders semester, och gör comeback någon gång i början av september när svenskarna insett att allt roligt utomhus är över.

Vi är som sagt inte bortskämda med livesänd tv-underhållning under sommarmånaderna, men nu verkar det äntligen hända något nytt. Bingolotto meddelar att de kommer sända hela sommaren! Aftonbladet Nöje rapporterar.

”’Bingolotto’ firar 30-årsjubileum med sommarsändning – och nya programledare. Casper Janebrink från dansbandet Arvingarna leder sommarupplagan tillsammans med Agneta Sjödin.”

Om ni frågar mig så är det obegripligt att Bingolotto inte kört sommarsändningar varje år? Om det är någon tid på året då man verkligen har tid till att spela bingo och kolla på dansbandsunderhållning så är det väl ändå på sommaren! Uppesittarkvällen innan julafton har länge varit en ursäkt till att kolla på tv, och kanske kan sommarkvällarna med Bingolotto bli en liknande tradition. Om inte annat så blir det ett alternativ till de repriser som vanligtvis brukar fylla tv-tablån på sommarkvällarna.

Detta innebär att tillgången till Bingolotto nu är säkrad året runt. Goda nyheter för de som gillar bingo, men även för svenska artister som får ett garanterat gig under den kommande sommaren. Mycket är fortfarande oklart när det kommer till konserter och publikbegränsningar under sommarmånaderna, men dörren till Bingolotto kommer iallafall att stå öppen oavsett vad som händer.

Den som var oroad över att ordinarie programledare Lotta Engberg inte ska få någon kärlekssemester med Mikael ”Soldoktorn” Sandström kan också andas ut. Casper Janebrink och Agneta Sjödin tar alltså över programmet tillfälligt, och garanterar att duttandet fortsätter. Ribban för glädjande besked är låg i nuläget, men jag är iallafall glad över att tv-somrarna eventuellt blir lite roligare än innan!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB