Startsida / Inlägg

RECENSION: Fem killar i veckan

av tramsfrans

Foto: TV4

Förra året rapporterade jag att TV4 skulle spela in ett nytt dejtprogram, och nu har det äntligen haft premiär! Programmet heter ”Fem killar i veckan”, och går ut på att fem killar flyttar in hos en tjej som därefter ska skicka hem dem på löpande band.

TV-konceptet med flera killar som flyttar in samtidigt hemma hos tjejer de är intresserade av är inte nytt, och det mest klassiska exemplet är kanske ”Ensam mamma söker”. Att bo tillsammans med 4-5 andra killar som vill bli ihop med samma tjej är kanske inte den bästa grunden för långvarig romantik, men det brukar iallafall resultera i bra tv!

Jag har sett första avsnittet av ”Fem killar i veckan, och till att börja med vill jag säga att det är en kraftig överdrift att påstå att killarna ”flyttar in”. Den första killen får lämna redan morgonen efter, och ytterligare en kille får lämna efter middagen. Man märker visserligen rätt snabbt om man gillar någon eller inte, men de tillbringar inte särskilt lång tid tillsammans. När jag först läste om programmet så trodde jag att det faktiskt skulle spelas in under en hel vecka, men i själva verket handlar det snarare om 48 timmar.

Budgeten i programmet verkar inte vara den högsta, och i brist på programledare så får tjejen sköta alla utröstningsceremonier i vardagsrummet, utöver att dessutom vara värdinna och öppna upp sitt hem för främlingar och bjuda på mat och dryck. Det är smickrande att dejta fyra killar samtidigt, men när ska man hinna känna efter vad som är rätt när man har fullt upp med att sköta all markservice!

Inte ens mot slutet av ”veckan så får tjejen gå på någon dejt på tu man hand utanför hemmet med de två killarna som är kvar. Det tycker jag är det minsta man kan begära om man ska kunna ta ett ordentligt beslut om vem man vill välja? Det handlar ju trots allt om resten av livet!

Med det sagt så är programmet underhållande, och det är roligt att killarna redan från början får följa med hem till tjejen. I andra dejtingprogram dejtar man ofta först på en mer neutral mark, men här är det bara att gå rätt in i köket och ta ett glas bubbel! För tjejen verkar det dock bli mer jobb än nöje, och där tycker jag att TV4 borde tänka om.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB