Startsida / Inlägg

Eurovision Song Contest 2021

av tramsfrans

Foto: Robin Lorentz-Allard

Efter många om och men var det äntligen dags för final i Eurovision igår! Italien låg högt upp på oddslistorna, och tog till sist hem segern efter en omröstning som var så spännande och spretig att man knappt kunde ta en kisspaus en enda gång.

Rent musikaliskt så var årets final den bästa på länge, men det går tyvärr inte att säga samma sak om resten av produktionen. Mellanakterna med tidigare Eurovision-vinnare kändes inte direkt som livesända, och rent allmänt kändes lite för många inslag som förinspelade. Det var inte direkt gastkramande underhållning att se på gamla förinspelade klipp där en av programledarna åkte bil med gamla Eurovision-vinnare, men jag antar att alla gjorde så gott de kunde! Förra årets vinnare Duncan Laurence låg hemma och hade corona, och kunde inte heller vara med och framträda.

För Sverige blev det inte någon vidare succé med Tusse, som slutade på en fjortondeplats trots en stabil sånginsats. Mittenplaceringen berodde snarare på att alla andra länder tagit sig i kragen och ansträngt sig för en gångs skull, vilket kanske kan bli en väckarklocka inför kommande år. Eventuellt har Sverige blivit lite bortskämda med topp 10-placeringar under det senaste decenniet, och det återstår att se om det kommer fortsätta.

Kvällens mest minnesvärda svensk blev Carola, som fått i uppdrag att ge Sveriges poäng men inte var riktigt redo när programledarna anropade henne och bad om ett resultat. En klassisk Carola-move!

Annars så var mycket sig likt. Storbritannien fick noll poäng av både folket och juryn, finsk hårdrock gick otippat bra, och på Twitter var Edward Blom rasande över att fel låt vann. Jag längtar redan till Eurovision 2022 där samma saker troligtvis kommer hända en gång till!

Taggar Eurovision
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB