Startsida / Inlägg

Paradise Hotel stoppas helt

av tramsfrans

Foto: Nent 

Ingen kan väl ha missat rapporteringen om Paradise Hotel de senaste veckorna. Säsongen stoppades tillfälligt efter att det framkommit att kvinnliga deltagare blivit utsatta för misstänkta övergrepp, men nu står det klart att resten av säsongen inte heller kommer sändas. Aftonbladet Nöje rapporterar.

”Nu meddelar tv-bolaget Nents vd Anders Jensen att resten av avsnitten inte kommer att sändas. Han kan i dag inte svara på om ’Paradise hotel’ kommer att återvända i framtiden.”

Att stoppa den här säsongen var rätt beslut, men det vore verkligen tråkigt om det här skulle innebära slutet för hela programmet. Om rätt åtgärder hade vidtagits från början så hade det kanske inte behövt bli såhär, men det är lätt att vara efterklok. Nu kom reaktionerna och åtgärderna väldigt sent, vilket gör att det är svårt att rättfärdiga sändning av de många avsnitt som kvar.

Idag kom även beskedet att Ex on the Beach läggs ner, vilket är dåliga nyheter för alla som är aspirerande influencers och letar efter en plats för att slå inom. Jag tror inte att det här är slutet för skandalsåpor, men tror däremot att det blir en väckarklocka för produktionsbolag och tv-kanaler som förhoppningsvis inser att de behöver göra betydligt mer än tidigare för deltagarna.

Ytterligare en dålig nyhet är att det redan finns ytterligare en säsong av Paradise Hotel som är färdiginspelad. Vad som händer med den kan inte Nent svara på i nuläget, men meddelar att man överväger att införa olika typer av stödfunktioner för deltagarna efter att man varit med i programmet.

”– När man kommit hem efter inspelning så kan något kännas annorlunda. Vi tittar på om vi ska ha en stödgrupp för tidigare deltagare. som har varit i samma situation, inspelningssituation på ’Paradise hotel’. Vi måste bli klara med det först och sen tar vi beslut för nästa säsong.”

Det kanske är naivt av mig, men jag trodde att det där redan fanns? Med tanke på att programmet till sin natur går ut på att exponera unga människor och filma dem under dygnets alla timmar så trodde jag att det fanns någon typ av stöd att få av produktionen efteråt. Dels när deltagarna kommer hem från själva inspelningen, och inte minst när programmet sänds några månader senare.

Alla deltagare är vuxna personer som är där frivilligt, men det kan vara svårt att hantera verkligheten efteråt och bearbeta sina upplevelser. Merparten av deltagarna är unga, och där borde produktionen rimligtvis förstå att det kan behövas stödinsatser efteråt.

Paradise Hotel har varit en kassako för Nent de senaste åren, men om man inte tar hand om deltagarna innan, under och efter produktionen så skjuter de sig själva i foten. Det är lätt att ge dem flygbiljetter, alkohol, resorb och solkräm, men det är uppenbart att resten av erbjudandet behöver ses över. Annars finns risken att festen kommer av sig och slutar i en permanent bakfylla för samtliga inblandade. Inte minst för Nent själva.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB