Startsida / Inlägg

Karin Laserow gör inte comeback i Bytt är bytt

av tramsfrans

Foto: TV4

Förra året blev en utmaning för många svenska tv-kanaler, som med kort varsel fick planera om och tänka nytt för att kunna spela in sina program. Ett av de tydligaste sätten som det märktes på var då TV4 stoppade äldre personer från att medverka i sina program. Siw Malmkvist stoppades från Let’s Dance, Leif GW Persson blev inte insläppt i Nyhetsmorgon-studion och Karin Laserow fick inte medverka i Bytt är bytt.

Nu är det dock 2021, och vissa av principerna har blivit omprövade i och med vaccineringen. Leif GW gjorde comeback i Nyhetsmorgon-studion i helgen, och Siv Malmkvist ska resa till Gotland för att vara med i Så mycket bättre.

En person som däremot inte kommer göra comeback på TV4 är just Karin Laserow. Frånvaron förra året förklarades med pandemin, men nu står det klart att det inte blir någon medverkan i den nya säsongen av Bytt är bytt. Till Kvällsposten säger Laserow följande.

”– Nej, där har de valt en annan. Det kan vara av säkerhetsskäl eller av planering. Vad vet jag. Men där har man valt en annan väg.” 

I samband med att TV4 ställde in Laserows medverkan förra året så sa de att hon varit en stor anledning till att tittarna älskat programmet, men att man på grund av pandemin fick välja den yngre Li Pamp som ny antikexpert. I en kommentar till Kvällsposten bekräftar nu programmets producent att Li blir kvar även denna säsong.

”– Li har visat sig vara en riktig stjärna, och även om vi tycker att det är supertråkigt att inte Karin är med i programmet längre, så är vi samtidigt oerhört taggade över att få fortsätta jobba med Li som vår antikexpert.”

Li gör också ett bra jobb, men det TV4 har uppenbarligen tagit chansen att föryngra programmet och passar på när det är pandemi. Kanske hade ett expertbyte skett oavsett, men det känns tråkigt att en tillfällig nödlösning nu verkar ha blivit permanent.

Det är däremot inte omöjligt att Karin Laserow dyker upp i andra program. Mitt förslag är att TV4 låter henne få en roll i Återskaparna med Erik Haag och Lotta Lundgren, som inte direkt varit någon tittarsuccé under våren. Om det är någon som kan vända den skutan så är det Karin Laserow. Kom ihåg var ni hörde det först!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB